Țara în care numărul sinuciderilor îl depășește pe al morților de Covid. De ce aleg oamenii să-și ia viața în număr așa mare

Andreea Bisinicu / 29.11.2020, 09:44
Țara în care numărul sinuciderilor îl depășește pe al morților de Covid. De ce aleg oamenii să-și ia viața în număr așa mare

Țara în care numărul sinuciderilor îl depășește pe al morților de Covid. Nu te-ai fi așteptat la asta. Care este statul care se confruntă cu această problemă delicată și de ce aleg oamenii să-și ia viața în număr așa mare. Explicația o dau oamenii de specialitate.

Țara în care numărul sinuciderilor îl depășește pe al morților de Covid

Țara în care numărul sinuciderilor îl depășește pe al morților de Covid. Întregul mapamond traversează o perioadă dificilă în anul 2020, din cauza pandemiei de coronavirus. Cu toate acestea, există o țară în care numărul sinuciderilor îl depășește pe cel al victimelor care au decedat din cauza virusului COVID-19. Nu te-ai fi așteptat ca statul la care ne referim să fie un stat asiatic, nu? Este vorba despre Japonia. În ciudat faptului că niponii s-au descurcat în a ține în frâu virusul Sars-Cov-2 și au oprit răspândirea lui pe teritoriul Japoniei, Țara Soarelui Răsare s-a confruntat cu mai multe sinucideri decât cifra bilanțului victimelor de COVID-19 în 10 luni de pandemie. Mai exact, în octombrie 2020 aproximativ 2150 de japonezi au decis să își pună capăt zilelor, în timp ce bilanțul morților de coronavirus număra sub 2000 de victime.

Până în prezent, peste 17.000 de oameni și-au luat viața în 2020, în Japonia. Sinuciderile din octombrie 2020 au crescut cu 600 de cazuri de la an la an, o treime din persoanele care decis să-și pună capăt zilelor sunt femeile, procent care a crescut cu peste 80%. Femeile, care au responsabilitatea primară de îngrijirea copiilor, au suportat mai greu pierderea locurilor de muncă, anxietatea și nesiguranța provocate de pandemia de coronavirus. Mai mult de atât, femeile sunt, de asemenea, expuse unui risc mult mai mare de violență domestică, despre care centrele de ajutor japoneze spun că s-a înrăutățit aici anul acesta, așa cum s-a întâmplat în toată lumea. Din nefericire, se pare că și sinuciderile din rândul copiilor au fost mai numeroase anul acesta.

Cifrele sinuciderilor din Japonia depasesc cu mult bilantul deceselor cauzate de coronavirus
Cifrele sinuciderilor din Japonia depasesc cu mult bilantul deceselor cauzate de coronavirus

Specialiștii explică de ce tot mai mulți japonezi se sinucid în perioada pandemiei

„Trebuie să ne confruntăm serios cu realitatea”, a declarat săptămâna aceasta purtătorul de cuvânt al guvernului Katsunobu Kato, anunțând eforturi susținute de consiliere a potențialelor victime prin linii de asistență telefonică rapidă și rețele sociale, conform cbsnews.com

Psihiatrul Chiyoko Ueda din Yokohama, într-un interviu publicat săptămâna aceasta pe un site de știri locale nipone, a declarat că suferința de sănătate mintală cauzată de COVID-19 este evidentă în clinica sa. Specialistul mărturisește că lucrurile de care se plâng cei mai mulți dintr pacienții săi sunt: stima de sine căzută, grija zilei de mâine, pierderea locurilor de muncă, lipsa resurselor financiare. Toate lucrurile acestea nasc certuri între membrii familiilor, iar cei mai slabi de înger dintre ei ajung în pragul în care vor să-și curme zilele.

Japonia se luptă de foarte mult timp cu fenomenul sinuciderilor, o problemă cu motive complexe. Statisticile au mers pe o pantă descrescătoare anul acesta până în iulie, când trendul s-a schimbat. Unul dintre motive ar fi că valul de atitudine pozitivă contra pandemiei s-a atenuat, iar „perna” ajutoarelor de stat a dispărut. După ce Țara Soarelui Răsare s-a confruntat cu al doilea val de coronavirus în august 2020, statul nipon se confruntă, în aceste momente, cu al treilea val de pandemie. Potrivit experților din sistemel medical și sanitar, Japonia se confruntă cu multe noi cazuri de coronavirus, după ce în ultimele trei luni lucrurile păreau a fi sub control. Acum două săptămâni, Tokyo a confirmat 393 noi cazuri, cel mai ridicat bilanţ zilnic din august până în noiembrie, iar prefectura Osaka a înregistrat 231 cazuri, depăşind a treia zi consecutiv pragul de 200 de contagieri, scriu cei de la Digi24.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI