Țara din UE care respinge sancțiunile pentru petrolul și gazul din Rusia. „Nu cred că aceasta este calea corectă”

Beatrice Dumitru 04.04.2022, 17:47
Țara din UE care respinge sancțiunile pentru petrolul și gazul din Rusia. „Nu cred că aceasta este calea corectă”

Președintele francez Emmanuel Macron a precizat că este de acord ca Uniunea Europeană să impună un nou pachet de sancțiuni Rusiei, care să vizeze și domeniile de petrol și gaze ale Moscovei, pe fondul rapoartelor conform cărora soldații ruși execută civili în orașele ucrainene. Însă, sunt țări care se opun acestei măsuri, în afară de Germania.

Țara din UE care respinge sancțiunile împotriva Rusiei

Premierul Poloniei Mateusz Morawiecki a afirmat că Germania este principalul obstacol în calea impunerii unor sancțiuni mai dure împotriva Moscovei, în timp ce unul dintre cei mai importanți oficiali din domeniul bancar german a precizat că țara sa s-ar confrunta cu o „recesiune substanțială”, dacă se opresc livrările de gaz rusesc.

Nici Austria nu este de acord cu un emborgo care vizează petrolul și gazele provenite din Rusia. Ministrul de Finanțe austriac Magnus Brunner a exclus orice sancțiune a UE care vizează domeniile care aduc cei mai mulți bani Moscovei. Uniunea Europeană a impus Rusiei patru serii  de sancțiuni până acum.

Țara din UE care respinge sancțiunile pentru petrolul și gazul din Rusia. „Nu cred că aceasta este calea corectă”
Europa este dependentă de gazul rusesc.

Suntem foarte dependenți de gazul rusesc și cred că dacă toate sancțiunile te lovesc mai mult pe tine decât pe cealalt, nu cred că aceasta este calea corectă. De aceea, suntem împotriva sancțiunilor pentru petrol și gaze”, a declarat Magnus Brunner înaintea reuniunii Eurogrup a colegilor din zona euro din Marele Ducat, citat de Politico.

„Trebuie să rămâi calm când vine vorba de sancțiuni”

Declarația lui Magnus Brunner vine la doar câteva ore după ce președintele francez Emmanuel Macron a cerut noi sancțiuni împotriva Rusiei, care că vizeze importurile de petrol și cărbune. Spre deosebire de ministrul din Austria, ministrul de Finanțe al Belgiei, Vincent Van Peteghem, a declarat că țara sa nu se opune unei astfel de acțiuni.

Magnus Brunner a descris imaginile ca fiind „extrem de dure”, dar a spus că „trebuie să rămâi calm” când vine vorba de sancțiuni. Dar Viena este de acord ca sancțiunile să vizeze toți oligarhii ruși din cercul lui Vladimir Putin, a mai spus acesta.

Miniștrii vor discuta despre consecințele economice care ar putea apărea în urma războiului din Ucraina și modul în care sancțiunile actuale și viitoare ar avea un impact asupra creșterii economice. Comisia este programată să publice următoarea rundă de previziuni economice la sfârșitul lunii mai.

Cristina Stroe și Damian Drăghici, despre Te cunosc de undeva
Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...