Țara din Europa unde s-a început vaccinarea cu a treia doză anti-Covid. Anunțul făcut de un reprezentant al ministerului Sănătății

Stan Filon 02.09.2021, 09:10
Țara din Europa unde s-a început vaccinarea cu a treia doză anti-Covid. Anunțul făcut de un reprezentant al ministerului Sănătății

Franța a început imunizările cu a treia doză de vaccin, după ce s-a constatat că efectul rapelului trece după doar câteva luni, iar persoanele sunt lăsate fără apărare în fața coronavirusului. Autoritățile din Franța au demarat a treia etapă de vaccinare pentru persoanele vulnerabile.

A început administrarea celui de-al treilea vaccin, în Franța

S-a dat startul celei de a treia campanii de vaccinare în Franța. Persoanele vulnerabile, de peste 80 de ani, dar și acele persoane cu probleme de imunitate vor primi astfel a treia doză de vaccin. Autoritățile au declarat că în această etapă sunt cuprinse nu mai puțin de 18 milioane de persoane.

Ministerul Sănătății și-a propus ca până la finalul anului în curs să reușească să vaccineze 12,5 milioane de persoane, iar restul la începutul anului viitor. Măsura urmărește să compenseze scăderea eficacităţii vaccinurilor după câteva luni de la inoculare.

A inceput administrarea celui de-al treilea vaccin, in Franta
A inceput administrarea celui de-al treilea vaccin, in Franta

Sunt vizate persoanele vulnerabile

”Vorbim de circa 18 milioane de persoane care în prezent sunt eligibile pentru a treia doză. Sperăm ca aproximativ 12,4 milioane să primească această doză până la sfârşitul anului şi ceilalţi la începutul anului viitor”, a spus un responsabil al Ministerului Sănătății, potrivit Reuters.

Oamenii de știință nu s-au pus încă de acord privind a treia doză de vaccin, dar cu toate acestea state precum SUA, Israel, Germania, Franţa, Austria au autorizat deja administrarea acestei a treia doze în cazul persoanelor vârstnice şi a celor cu probleme ale sistemului imunitar.

Potrivit datelor guvernului de la Paris, 72% din populaţia Franţei a primit până pe 30 august cel puţin o doză de vaccin anti-COVID-19. Puţin peste 65% dintre francezi au primit ambele doze sau o doză după ce au fost diagnosticaţi cu COVID-19.

Accesul la mall și în restaurante doar pe bază de certificat sanitar COVID-19

Franța este decisă să pună stop valului 4 al pandemiei de coronavirus. În acest sens, accesul în restaurante, baruri, la evenimentele sportive, în marile mall-uri sau în mijloacele de transport pe distanţe lungi şi în alte spaţii este permis numai pe baza certificatului sanitar COVID-19.

Organizația Mondială a Sănătății spunea în luna august că nu este nevoie momentan de a treia doză de vaccin împotriva coronavirusului. Reprezentanții OMS spuneau că toate persoanele vulnerabile din lume trebuie să primească mai întâi cele două doze de vaccin, înainte de lansarea campaniilor pentru cea de-a treia doză.

Oficialii OMS spuneau că statele bogate ar trebui să amâne vaccinarea cu a treia doză de vaccin împotriva coronavirusului și să ajute statele sărace să primească primele doze de vaccin, însă acest lucru este departe de a fi pus în aplicare, fiind multe țări unde nu au ajuns vaccinuri suficiente pentru populația vulnerabilă.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...