Țara din Europa care trăiește într-o stare de urgență continuă. A câta oară a fost prelungită

Rădulescu Valentin 01.06.2020, 19:19
Țara din Europa care trăiește într-o stare de urgență continuă. A câta oară a fost prelungită

Spania este una dintre cele mai afectate țări din Europa, iar aceasta își prelungește starea de urgență pentru a șasea oară. Prim-ministrul Spaniei susține că țara încă mai are nevoie de o perioadă de izolare. Totodată, acesta a avut mai multe discuții cu partidele care impuneau acest lucru.

Țara din Europa trăiește într-o stare de urgență continuă

Pedro Sanchez, prim-ministrul Spaniei, a declarat recent că va cere Parlamentului să prelungească starea de urgență cu încă două săptămâni, totul pentru a limita răspândirea noului virus. Așadar, abia pe data de 21 iunie Spania urmează să își ridice restricțiile de deplasare. Toate comunitățile autonome pot propune ministrului sănătății, Salvador Illa, depășirea fazei trei în unitățile teritoriale ale fiecărei autonomii, iar de astfel reintrarea lor la normalitate.

Premierul Sanchez a reușit să se înțeleagă cu opoziția de dreapta, care se declară împotriva prelungirii izolării și a manifestațiilor desfășurate în acest sens. Sanchez a încheiat un acord cu partidul separatist catalan Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), astfel încât acest lucru ar trebui să îi garanteze un câștig de cauză guvernului său minoritar la votul din parlament.

Țara din Europa trăiește într-o stare de urgență continuă. A câta oară a fost prelungită
Sursă Foto: stiripesurse.ro

Partidul ERC se va abține de la vot

Partidul ERC dispune de 13 deputați, iar acesta a afirmat sâmbătă că se va abține de la vot, potrivit unui înalt responsabil al acestui partid, acest lucru va permite guvernului de stânga să treacă moțiunea. ERC a mai declarat că se va abține de la acest lucru, cu condiția că aceasta să fie ultima prelungire a stării de alertă.

Sanchez a mai încercat să prelungească starea de urgență la jumătatea lunii mai cu încă o lună, dar a trebuit să își reducă această pretenție pentru a-și asigura sprijinul unui partid liberal în Parlament. Spania este una dintre cele mai afectate țări de pandemie, iar starea de urgență a fost impusă de pe 14 mai. Spania a raportat sâmbătă patru decese, număr care a ridicatul bilanțul morților la 27.125. Totodată, Ministrul Educației, Josep Bargalló, a spus că toate școlile care intră în faza a 2-a a decalării se vor redeschide. Spania a impus o izolare strictă prin care oamenii puteau să iasă afară din case doar pentru produsele alimentare, asistență medicală, sau deplasare la serviciu.

Urmăriți Impact.ro și pe