Ţara din Europa care se închide până la jumătatea lunii aprilie. „Este o situaţie critică”

Stan Filon 09.03.2021, 17:42
Ţara din Europa care se închide până la jumătatea lunii aprilie. „Este o situaţie critică”

Situație diserată în Estonia, țară grav lovită de pandemia de coronavirus. Premierul a ieșit recent cu un anunț care a întristat întreaga țară. Autoritățile au decis să închidă din nou țara, cel puțin până la jumătatea lunii aprilie, deoarece cazurile de noi infectări au explodat pur și simplu.

Estonia intră din nou în carantină

Așadar, Estonia urmează să reintre în carantină începând chiar de joi, după cum a anunțat premierul eston Kaja Kallas. Șeful Executivului a spus că situația este una critică, mai ales din cauza tulpinei britanice a coronavirusului, care ar sta la baza noilor cazuri de coronavirus, relatează Euronews.

Instituţiile şcolare, magazinele considerate neesenţiale, restaurantele, barurile şi cafenelele urmează să fie închise de joi. Autritățile au anunțat că aceaste restricții vor rămâne în vigoare cel puţin până la jumătatea lunii aprilie. Activităţile sportive desfăşurate în spaţii închise vor fi interzise de asemenea, în conformitate cu noile reguli care vor intra în vigoare începând de joi.

Estonia intra din nou in carantină
Estonia intra din nou in carantină

Carantina va ține cel puțin până la jumătatea lunii aprilie

Estonia este în prezent una dintre cele mai afectate ţări din lume de pandemia covid-19, cu 1.000 de cazuri de coronavirus la un milion de locuitori. Autoritățile au evitat intrarea în carantină şi a menţinut deschise numeroase locuri publice, prin impunerea unui protocol sanitar.

Aproape 140.000 de persoane au fost vaccinate cu cel puţin o doză de vaccin împotriva covid-19, reprezentând aproape 10% din populația Estoniei.

”Situaţia legată de COVID-19 este extrem de critică în Estonia. De aceea necesită să fie soluţionată rapid. Am decis instituirea unei carantine la nivelul ţării în măsura în care aceasta este posibil. Totul se face cu scopul reducerii contactelor şi ruperii lanţului de infectare”, a afirmat premierul Kaja Kallas într-o declaraţie televizată, citată de news.err.ee. Tulpina britanică face ravagii în Estonia, fiind depistată în 98% din cazurile nou apărute.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...