Ţara din Europa care doreşte lockdown pentru nevaccinaţi. Cum motivează autorităţile măsura

Ana Anitoiu 24.10.2021, 13:23
Ţara din Europa care doreşte lockdown pentru nevaccinaţi. Cum motivează autorităţile măsura

O țară din Europa doreşte să impună lockdown pentru nevaccinaţi. Autoritățile au explicat în ce situație ar începe să fie aplicată această măsură și au motivat decizia.

Când ar putea fi impusă carantina pentru nevaccinați

Persoanele nevaccinate anti-Covid-19 din această țară ar putea fi nevoite să intre în carantină în cazul în care situația din unităţile de terapie intensivă ale statului se va agrava, potrivit noilor planuri guvernamentale ce vor intra în vigoare de la 1 noiembrie.

“Suntem pe cale să ne confruntăm cu o pandemie a celor nevaccinaţi. Majoritatea pacienţilor de la Terapie Intensivă nu sunt vaccinaţi împotriva COVID-19. Trebuie să fie clar pentru aceşti oameni că au o mare responsabilitate. Sunt prea mulți cei care ezită și procrastinează”, a declarat vineri cancelarul Alexander Schallenberg.

Cancelarul a exclus posibilitatea de a fi impus un lockdown și pentru persoanele care au fost vaccinate împotriva coronavirusului și pentru cei care s-au recuperat după Covid-19. Oficialul a adăugat că speră ca planurile să trimită un semnal celor care nu s-au imunizat încă.

Tara din Europa care doreste lockdown pentru nevaccinati. Cum motiveaza autoritătile masura
Carantina pentru persoanele nevaccinate, o posibilitate

Care este situația la ATI în această țară

Totuși, deocamdată, situația la ATI în Austria este în mare parte stabilă, chiar dacă recent a crescut numărul de noi infecții anti-Covid-19. În prezent sunt ocupate aproximativ 220 de paturi. Abia dacă se va ajunge la 600, va fi luată măsura carantinei pentru persoanele nevaccinate împotriva coronavirusului.

Ministrul Sănătății din Austria, Wolfgang Mueckstein, a declarat că această țară se află în prezent în prima fază a noului plan. ”Deci ne uităm foarte departe în viitor”, a spus el, în contextul în care incidenţa pe şapte zile în ţară este de puţin sub 230 de noi infecţii la 100.000 de persoane, iar un procent de aproximativ 62% din populația eligibilă s-a vaccinat.

Până când va dura valul patru al pandemiei în România

Între timp, se pregătesc noi restricții în România, în contextul evoluției epidemiologice îngrijortătoare și a faptului că spitalele sunt suprasolicitate. Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), medicul Raed Arafat, a spus că este posibil ca cel de-al patrulea val al pandemiei de coronavirus în țară să dureze până la finalul lunii noiembrie.

”Depinde foarte mult de noi, din nou. Cu cât se vaccinează mai mult, cu atât şansa să controlăm situaţia este mai bună şi şansa să prevenim alt val mai târziu, prin ianuarie – februarie, este mai mare. (…)

Mijlocul săptămânii viitoare, miercuri – joi, ne vom da seama care sunt creşterile, dar şi duminică. Noi comparăm şi zilele. Duminică la o duminică, luni la o zi de luni şi vedem dacă sunt creşteri şi încă eram pe creştere”, a declarat Raed Arafat, la Digi24.

Șeful DSU a mai spus și dacă este posibil ca acesta să fie ultimul val al pandemiei de coronavirus cu care se confruntă țara în contextul în care noul coronavirus suferă mutații. Vezi AICI părerea lui Raed Arafat despre noi valuri Covid-19 în România!