Țara din apropierea României care interzice fumatul în spațiile deschise. Motivul din spatele deciziei

Cristian Cojocaru 13.11.2020, 17:10
Țara din apropierea României care interzice fumatul în spațiile deschise. Motivul din spatele deciziei

Un anunț important a fost dat publicității în urmă cu puțin timp. Astfel, țara din apropierea României care interzice fumatul în spațiile publice, există. Aceste măsuri drastice vor fi impuse pentru a face față luptei cu pandemia de coronavirus.

Țara care interzice fumatul în spațiile publice

Pandemia cauzează disconfort la nivel mondial în rândul populației. Astfel se face că, datorită anumitor măsuri impuse de autorități, nu ne mai putem satisface pe deplin tabieturile. Dacă unele popoare acceptă cu stoicism aceste măsuri, altele, se obișnuiesc mai greu sau deloc cu acestea. Este și cazul Turciei, după cum informează Bloomberg, care va adopta o măsură drastică. Turcia va fi țara care interzice fumatul la nivel național, în unele spații deschise.

Această decizie din partea Turciei vine în contextul în care se dorește o luptă mai puternică împotriva pandemiei. Autoritățile consideră că fumătorii, care își scot măștile în public pentru a fuma, reprezintă un mare pericol de răspândire a virusului. Astfel, Guvernul Turciei a anunțat că fumatul în zone aglomerate și piețe publice, precum și în stațiile de autobuz vor fi interzise. Măsura a intrat în vigoare ieri, în data de 12 noiembrie.

„Trebuie să ne asigurăm că măștile sunt purtate mereu și în mod corespunzător, astfel că, din 12 noiembrie 2020, o interdicție asupra fumatului va fi impusă în zone și regiuni precum străzi și bulevarde unde cetățenii se aglomerează, piețe deschise și stațiile de transport în comun”, a anunțat ministerul turc, potrivit capital.ro .

Turcia interzice fumatul in spatiile publice
Turcia interzice fumatul in spatiile publice

Cifrele continuă să crească

Așadar , datorită creșterii numărului de infectări, Turcia înăsprește măsurile la nivel național. Una dintre ele, la fel ca și la noi în țară, este purtarea măștii obligatoriu oriunde în afara locuinței. Se pare că această măsură este frecvent încălcată de către fumători. Drept urmare, au luat această decizie majoră. Potrivit datelor de miercuri, Turcia a raportat un număr de 2.693 cazuri noi de îmbolnăvire cu coronavirus, cea mai mare creștere din ultimele șase luni.

Deși la nivel european, Turcia se clasează pe ultimul loc la numărul de infectări, autoritățile sunt preventive. Cu cifre mai puțin îmbucurătoare sunt țări precum Franța, care este pe primul loc. Mai departe se clasează Rusia, Spania, Regatul Unit, Italia. În data de 24 octombrie, România avea o rată a deceselor la suta de mii de locuitori la 4.9. Această cifră clasa România pe locul doi în Europa la numărul de decese. Referitor la numărul de infectări, aceasta era pe locul 16 la nivel european, potrivit Centrului European pentru Combaterea Bolilor.

Urmăriți Impact.ro și pe