Țara despre care Bill Gates spune că ar trebui să conducă lumea. „SUA sunt mai slabe decât oricând”

Stan Filon 30.01.2023, 14:33
Țara despre care Bill Gates spune că ar trebui să conducă lumea. „SUA sunt mai slabe decât oricând”

Declarații șocante făcute de Bill Gates! Chiar dacă este conștient că Republica Populară Chineză este o țară comunistă nu foarte prietenoasă cu SUA, cu un guvern care conduce cu mână de fier destinele populației, miliardarul american a lăudat acest stat la scenă deschisă.

China este țara despre care Bill Gates spune că ar trebui să conducă lumea

Chiar dacă recunoaște că în această țară nu există democrație, Bill Gates laudă China de câte ori are ocazia. Multimiliardarul american consideră ascensiunea Chinei drept o „victorie uriașă pentru lume”, apreciind că mentalitatea actuală a SUA față de China este una complet greșită. Asta a declarat omul de afaceri în timpul unui interviu acordat Lowy Institue, un think-tank cu sediul în Sydney, Australia, informează FoxBusiness.

„Tind să văd ascensiunea Chinei ca pe o victorie uriașă pentru lume. China reprezintă 20% din omenire. Astăzi, ponderea lor în economia mondială și ponderea lor în populația mondială este exact aceeași cu a unor țări precum Australia, SUA. PIB-ul nostru pe cap de locuitor este de cinci ori mai mare decât cel al chinezilor. Avem o cotă disproporționată din economia mondială”, a declarat miliardarul.

Tara despre care Bill Gates spune ca ar trebui sa conduca lumea
Tara despre care Bill Gates spune ca ar trebui sa conduca lumea

Ce spune miliardarul despre SUA

Bill Gates îi critică pe liderii americani și spune chiar că mentalitatea lor față de China este total greșită, deși recunoaște că situația este una reciprocă.

„Cred că mentalitatea actuală a SUA față de China, care este reciprocă, este una neavantajoasă. Dacă veți întreba politicienii americani dacă vor ca economia chineză să scadă cu 20% sau să crească cu 20%, mă tem că ar spune ”DA, haideți să-i distrugem pe acei oameni”, fără să înțeleagă că pentru economia globală, inventarea medicamentelor pentru cancer, soluția schimbărilor climatice, trebuie să fim cu toții implicați”, a declarat Gates.

Miliardarul a mai spus că SUA sunt astăzi mai slabe decât oricând și este de părere că țări precum China și India ar trebui să aibă un rol mai puternic în economia mondială.

„Statele Unite sunt astăzi mai slabe decât oricând, din punct de vedere politic, iar asta este înfricoșător pentru lume. Actualul sistem mondial este conceput în jurul conducerii SUA. Pe măsură ce alte țări s-au îmbogățit, țări cu venituri medii, inclusiv China și India, trebuie să joace un rol mai puternic în guvernarea mondială”, crede miliardarul.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...