Țara de lângă România care e gata să se înțeleagă cu Rusia. Premierul se duce direct la Moscova

Andra Daoud 31.01.2022, 17:01
Țara de lângă România care e gata să se înțeleagă cu Rusia. Premierul se duce direct la Moscova

O țară din vecinătatea României este dispusă să negocieze direct cu Vladimir Putin prețul la gaz. Premierul îi va face o vizită la Kremlin lui Vladimir Putin, iar autoritățile de la Moscova s-au declarat impresionate de abordarea independentă și transparentă, catalogând vizita care urmează drept un moment foarte important. Când va avea loc întâlnirea și ce a declarat secretarul de presă al lui Vladimir Putin.

Țara care e gata să se înțeleagă cu Rusia

Viktor Orban, premierul Ungariei, urmează să negocieze direct cu Vladimir Putin prețul gazului. Prim-ministrul ungur va ajunge la Kremlin pe 1 februarie, pentru a sta de vorbă direct cu liderul rus, după cum a declarat un secretar de presă al celui din urmă. El a catalogat vizita lui Orban drept un moment foarte important și a declarat că rușii sunt impresionați de abordarea Ungariei.

Suntem foarte impresionați de abordarea independentă a Ungariei de a-și satisface propriile interese și de a-și alege propriii parteneri. Și suntem, de asemenea, impresionați că, în ciuda tuturor tendințelor negative asociate cu coronavirusul, reușim să continuăm toate proiectele economice, care sunt multe pe ordinea de zi și pentru a continua discuția comună a afacerilor internaționale, inclusiv a celor mai presante probleme de pe ordinea de zi, toate sunt bine cunoscute.” a declarat Dmitri Peskov, secretar de presă de la Kremlin.

Înainte de a lua decizia de a se întâlni cu Vladimir Putin, Orban a declarat că va avea consultări cu NATO și cu UE privind problemele de securitate. Premierul Ungariei a susținut că va negocia cu Rusia o creștere a livrărilor de gaze către țara sa.

Țara de lângă România care e gata să se înțeleagă cu Rusia. Premierul se duce direct la Moscova
Viktor Orban urmează să se întâlnească pe 1 februarie cu Vladimir Putin

Ungaria, acord pe 15 ani pentru achiziționarea de gaze naturale

În toamna anului trecut, ministrul ungar al Afacerilor Externe declara că țara sa a semnat oficial un acord de achiziționare de gaze naturale pe 15 ani cu Gazprom. Acordul avea menirea de a asigura securitatea energetică pe termen lung, potrivit oficialului. Conform înțelegerii, Ungaria s-a angajat să cumpere de la Gazprom în fiecare an o cantitate de 4,5 miliarde de metri cubi de gaze naturale, timp de cel puțin un deceniu.

Gazprom, la rândul său, și-a luat angajamentul să livreze anual Ungariei cantitatea agreată de gaze, prin două trasee: 3,5 miliarde de metri cubi prin Serbia și 1 miliard de metri cubi via Austria.

Ungaria va începe să primească gaze naturale de la Gazprom de la 1 octombrie via TurkStream şi conductele din Europa de Sud-Est”, declara la momentul acela directorul Gazprom, Alexei Miller.

 

Urmăriți Impact.ro și pe