Țara care te plătește dacă te îmbolnăvești în timpul vacanței. Mulți români o vizitează în fiecare an

Raluca Juncu 29.05.2020, 13:21

Statele europene dezbat intens măsurile de relaxare pe care urmează să le aplice pentru a redeschide turismul european, cu precădere cel estival. Mai mult, guvernul unei țări a anunțat chiar că va acoperi costurile vacanței pentru o persoană care contractează virusul pe perioada cazării.

Statul care acoperă cheltuielile de vacanță, dacă te îmbolnăvești de COVID-19 

Guvernul din Cipru a anunțat o decizie mai puțin obișnuită. Guvernanții ciprioți s-au angajat să ramburseze costurile cazării, a meselor și a medicamentelor pentru călătorii testați pozitiv cu virusul SARS-CoV-2, după întrarea în Cipru. Turiștii vor suporta însă, costurile legate de transport, care include atât drumul până la aeroport, cât și cel al biletului de avion pentru întoarcerea în țara de origine.

De asemenea, Guvernul de la Nicosia va pune la dispoziție 100 de paturi pentru vizitatorii străini care vizitează țara și care se îmbolnăvesc de COVID-19 pe teritoriul acestei țări. Aceste paturi vor fi dispuse în 500 de camere, pregătite în hoteluri destinate cunoscuților care se aflau în vacanță alături de persoanele infectate.

Potrivit datelor furnizate de platforma worldometres, cu o populație de 1,206,591, Cipru se confruntă acum cu 941 de cazuri confirmate de îmbolnăviri cu COVID-19 și 17 decese, printre cele mai puține din Europa. Totodată, 784 de persoane s-au vindecat după ce au intrat în contact cu acest virus. Autoritățile cipriote au început relaxarea măsurilor inițiate încă de pe 4 mai. Business-urile din turism își vor relua activitatea începând cu 1 iunie, în vreme ce traficul aerian va fi reluat de la 9 iunie.

În total, în Europa există 1,979,578 de infectări. Țările în care sunt cei mai mulți oameni infectați, în prezent sunt Rusia, Spania, Marea Britanie, Italia, Franța și Germania.

În 2019, aproximativ 4 milioane de turişti au vizitat Ciprul, ceea ce a adus țării venituri de 2,7 miliarde de euro, potrivit datelor guvernamentale, citate de News.ro. Turismul reprezintă 13% din economia acestei ţări.

 

Sursa foto: Pixabay 

Urmăriți Impact.ro și pe