Ţara care nu mai vrea să vaccineze populaţia cu injecţia de la AstraZeneca. Motivul pentru care s-a luat această decizie

Ana Anitoiu 08.02.2021, 16:30
Ţara care nu mai vrea să vaccineze populaţia cu injecţia de la AstraZeneca. Motivul pentru care s-a luat această decizie

O țară a anunțat că nu mai vrea să vaccineze populaţia cu injecţia de la AstraZeneca. Autoritățile din acest stat au explicat care este motivul pentru care au luat această decizie, precum și ce urmează să facă în vederea opririi epidemiei de coronavirus, în contextul în care campanii de imunizare împotriva COVID-19 se desfășoară la nivel mondial.

Ce țară nu mai vrea să administreze vaccinul AstraZeneca și care este motivul

Autoritățile din Africa de Sud au hotărât să renunțe la administrarea vaccinului AstraZeneca. Decizia a fost anunțată duminică. Motivul este acela că teste ce au fost făcute la Universitatea Witwatersrand au arătat că acest ser nu oferă o foarte bună protecție față de tulpina sud-africană a noului coronavirus.

Conform Reuters, vaccinul AstraZeneca oferă doar o protecție minimă împotriva cazurilor ușoare și medii de infectare cu tulpina sud-africană a coronavirusului. Ministrul Sănătății din Africa de Sud a declarat că Guvernul așteaptă să primească sfaturi de la specialiști.

Tara care nu mai vrea sa vaccineze populatia cu injecţia de la AstraZeneca. Motivul pentru care s-a luat aceasta decizie
Un cadru medical pregatind un vaccin

Ce se va întâmpla în țara care nu mai vrea să administreze vaccinul AstraZeneca

În Africa de Sud urmau să primească vaccinul AstraZeneca angajații din străinătate. Însă, în urma acestei decizii ce a fost luată de autorități, aceștia vor primi, în schimb, vaccinuri de la companiile  Johnson & Johnson și Pfizer, conform jurnaliștilor de la Reuters.

În privința vaccinului Pfizer, și autoritățile din România au anunțat, în acest weekend, că noi doze cu acest ser urmează să ajungă în țară, luni, astfel încât să suplimenteze stocul existent, pentru a continua campania națională de vaccinare.

România ar putea produce vaccin împotriva COVID-19

De asemenea, tot în acest weekend, premierul Florin Cîțu a anunțat că România ar putea produce vaccinul anti-COVID-19, la Institutul Național de Cercetare Cantacuzino. Prim-ministrul a spus că a avut discuții referitoare la acest lucru cu Comisia Europeană. În plus, el a precizat că România nu va cumpăra vaccinul rusesc, Sputnik V, nici chiar în contextul în care acesta s-ar dovedi foarte eficient. Autoritățile din țară nu au avut discuții în acest sens nici cu China.

“România a avut o comunicare cu Comisia Europeană. Vom încerca să producem vaccinul în România, la Cantacuzino. Am trimis o scrisoare, în urma unei întrebări adresate de Comisia Europeană, şi ne-am arătat disponibilitatea de a produce vaccinul în România. Asta este calea pe care mergem noi”, a spus Florin Cîțu.

O țară nu vrea să desfășoare o campanie de vaccinare

Pe de altă parte, în timp ce la nivel mondial se organizează campanii de vaccinare anti-coronavirus, în Tanzania, președintele s-a exprimat împotriva imunizării. Șeful acestui stat consideră că numai divinitatea poate proteja cetățenii Africii de Est de pandemie. Insula Zanzibar, ce aparține acestei țări, este una dintre destinațiile de vacanță pe care le preferă românii.

”Vaccinul nu funcționează. Dacă ceilalți ar fi vrut să vină cu un vaccin, atunci vaccinul împotriva SIDA ar fi fost adus. De altfel, vaccinul împotriva tuberculozei ar fi făcut diferența în trecut, precum și dezvoltarea vaccinurilor pentru combaterea malariei și a cancerului. Nu voi impune carantina la nivel național nici măcare pentru o zi pentru că Dumnezeu există. El va continua să protejeze poporul tanzanian”, a spus președintele Tanzaniei.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...