Țara care interzice Facebook. Are legătură cu ”unitatea națională”

Mihai Roșoiu / 25.11.2020, 09:09
Țara care interzice Facebook. Are legătură cu ”unitatea națională”

Facebook ar putea fi interzis de încă o țară din lume. Rețeaua de socializare folosită de miliarde de oameni de pe planetă urmează să dispară din acest stat, decizia fiind luată la nivel guvernamental. Aparent, hotărârea are ca scop „unitatea națională”, dar în realitate motivul ar fi altul. Țara care interzice Facebook urmează să pună în aplicare decizia în viitorul foarte apropiat.

Țara care interzice Facebook se folosește de sloganuri naționaliste

Interzicerea Facebook nu este o noutate. În acest moment, trei state importante au blocat accesul populației la cea mai importantă rețea de socializare din lume. Guvernele din China, Iran și Coreea de Nord au interzis Facebook pentru cetățenii acestor țări. Celor trei state asiatice li se va mai alătura o țară. De data aceasta, nu mai vorbim despre o țară din Orient. Motivul invocat de autorități este legat de „unitatea națională”. Cel puțin la prima vedere, pare un scop nobil, însă informațiile neoficiale sunt altele.

Interdicția urmează să intre în vigoare în viitorul foarte apropiat, după ce primul ministru al respectivului stat a declarat, în mod oficial că Facebook va fi interzis pe teritoriul acestei țări:

“Cyberbullying-ul pe Facebook este răspândit, oamenii au fost defăimați de utilizatorii care folosesc nume false și reputația oamenilor acumulată de-a lungul anilor este distrusă în câteva minute”, a declarat Manasseh Sogavare în fața Parlamentului.

Tara care interzice Facebook
Tara care interzice Facebook

Se încearcă ascunderea unui „secret”

Insulele Solomon, țară situată în Oceania și care face parte din Commonwealth, nu va mai beneficia de Facebook. Informații din interior susțin că motivul real al blocării rețelei de socializare este cu totul diferit de cel prezentat de reprezentantul Guvernului. Se pare că autoritățile din Insulele Solomon vor să ascundă informații, care încep să iasă la suprafață.

În ultimele zile, pe rețelele de socializare au apărut detalii despre cum au fost cheltuite fondurile COVID-19 pentru redresarea economică. Din acel moment, autoritățile au încercat să facă totul pentru a bloca accesul oamenilor la Facebook. Totul s-a încheiat cu propunerea Guvernului de a interzice accesul populației la rețeaua de socializare.

Se caută soluții tehnice pentru blocarea Facebook

Țara care interzice Facebook pune la punct ultimele detalii. Guvernanții se gândesc la soluții tehnice pentru a bloca accesul populației la această rețea de socializare. Deja, autoritățile au demarat discuțiile cu societățile de telecomunicații din țară pentru punerea în aplicare a hotărârii.

Din păcate, interdicțiile impuse de guvernul de la Honiara îi afectează pe oameni. Multe familii au rude în Australia și sigura posiblitate de a comunica era prin intermediul Facebook. Acum, după interzicerea rețelei de socializare, cetățenii din Insulele Solomon vor fi nevoiți să ia legătura cu rudele prin intermediul telefonului. Numai că prețul pentru această cale de comunicare este destul de piperat. În momentul de față costul pentru un minut de convorbire Australia – Insulele Solomon este de 2 dolari pe minut.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI