Țara care e disperată să aducă imigranți. 200.000 de români trăiesc deja acolo

Andreea Bisinicu 28.11.2020, 14:43
Țara care e disperată să aducă imigranți. 200.000 de români trăiesc deja acolo

Țara care e disperată să aducă imigranți. 200.000 de români trăiesc deja acolo. Din cauza pandemiei de coronavirus care a afectat, serios, economia tării, acesta este statul care vrea să aducă peste 1,2 milioane de imigranți.

Ce țară vrea să aducă peste un milion de imigranți

Canada este una dintre țările care au suferit o lovitură puternică pe piața muncii, din cauza pandemiei de coronavirus. Țara care e disperată să aducă imigranți promite să ajute la importarea a 1,2 milioane de oameni, potrivit celor de la Al Jazeera. Marco Mendicino, ministrul imigrației din Canada, a dezvăluit care este planul său pentru a crește economia țării. Potrivit calendarului minsitrului, pentru anul 2021 canadienii sunt pregătiși să ofere rezidență permanentă pentru 401.000 de străini. Mai mult de atât, oficialii vorbesc și despre anul 2022, când vor să întâmpine alți 411.000 de oameni și, de ce nu, încă un grup de 421 de mii de străini pentru anul 2023. Toate, spune Mendicino, au scopul de a crește pe plan economic și a ajuta piața forței de muncă, în special în sectorul sanitar. Ministrul canadian susține că unul din patru imigranți activeză în sistemul lor de sănătate, lucrând în spitale, clinici și alte centre de îngrijire.

„Imigranții sunt de o importanță critică în sistemul nostru de sănătate și reprezintă unu din patru muncitori din spitale și din centrele de îngrijire. Înainte de pandemie, dorința guvernului nostru de a mișca economia cu ajutorul imigranților era un plan ambițios. Acum este un plan vital!”, a spus ministrul pentru imigrări Marco Mendicino, conform libertatea.ro

Peste 200.000 de romani sunt stabiliti in Canada
Peste 200.000 de romani sunt stabiliti in Canada

Canada va avea cei mai mulți imigranți din 1911 încoace

Țara care e disperată să aducă imigranți. În prezent, peste 200.000 de români trăiesc în Canada, majoritatea în Toronto și Quebec. Conform studiilor, Canada ocupă primul loc, după Japonia și Spania, în topul țărilor în care străinii vor să emigreze, în timp ce prima destinație la care românii se gândesc pentru o viață mai bună este Germania. Planul ambițios al guvernului canadian ar putea da rezultate, potrivit spuselor ministrului Marco Mendicino. Dacă cifrele schițate se vor materializa, atunci Canada ar putea primii cei mai mulți imigranți din ultimul secol, mai precis din anul 1911.

Guvernul canadian îi asigură pe străini că vor fi tratați cum se cuvine dacă vor alege Canada ca destinația lor principală. Și acest lucru este ușor de crezut, având în vedere că țara simbolului de arțar a avut întotdeauna grijă de imigranții săi, fie că a fost vorba de familii de refugiați, intelectuali sau muncitori calificați deopotrivă. O bună parte dintre cei cărora li se va oferi rezidență permanentă sunt deja în Canada. Imigranții vor primi acte și aproape 60 de mii de refugiați și persoane care se află sub o formă de protecție internațională și vor fi acceptate alte 5.500 de persoane din rațiuni umanitare. Ministrul imigrației, Marco Mendicino a subliniat faptul că străinii au jucat un rol important în ajutarea economiei în cadrul pandemiei de coronavirus, indiferent de sectorul în care au activat:

„Fie că au avut grijă de cei vulnerabili din societate sau ne-au pus mâncare pe masă, nou-veniții au jucat un rol important în răspunsul pe care l-am avut la criza COVID-19”, a mai spus Mendicino.

Urmăriți Impact.ro și pe