Țara care ar putea să nu scape niciodată de varianta Delta a Covid-19. Specialiștii au făcut anunțul sumbru chiar azi

Cristian Cojocaru 01.08.2021, 18:50
Țara care ar putea să nu scape niciodată de varianta Delta a Covid-19. Specialiștii au făcut anunțul sumbru chiar azi

Țara respectivă continuă să fie blocată, iar în tot acest timp, un medic de top a avertizat că există șanse ”aproape de zero” de a scăpa de varianta Delta a Covid-19. Singura soluție rămâne vaccinarea cu AstraZeneca pentru a diminua numărul de cazuri care este în creștere.

Varianta Delta nu ar putea fi eradicată

În timp ce cazurile Covid din Regatul Unit au scăzut săptămânal timp de zece zile la rând, pe fondul ridicării restricțiilor și speră că pandemia ar putea fi în scădere, situația este destul de diferită în Austrialia, unde forțele armate și mii de ofițeri de poliție pun în aplicare blocarea țării. Doar 17% dintre adulții din țară au fost vaccinați, iar acum cei cinci milioane de locuitori din Sydney sunt supuși unui ordin strict de ședere la domiciliu din cauza unui val îngrijorător de aproape 3.000 de infecții de la mijlocul lunii iunie.

Străzile din jurul plajelor Coogee și Bondi erau pline de localnici, deoarece mii de oameni au profitat din plin de căldura de 25 de grade Celsius, în ciuda rugăminților premierului NSW Gladys Berejiklian de a rămâne acasă, determinând polițiștii să cheme asistență aeriană pentru a ordona oamenilor să iasă din nisip.

„S-a vorbit cu aproape 1000 de persoane, asigurându-se că respectă cerința LGA. Ofițerii aplică și coduri QR la marii comercianți cu amănuntul de la Maroubra, Bondi și Eastgardens”, a spus un purtător de cuvânt al Poliției NSW.

Acum profesorul Bruce Robinson, președintele Consiliului Național de Cercetare în Sănătate și Medicină din Australia, solicită lansarea rapidă a vaccinului în țara sa pentru a aborda focarele de infecție din Queensland și New South Wales, spunând că oamenii nu își pot permite să ezite să recurgă la acest lucru.

„Șansa de a elimina acest lucru este aproape de zero – sunt mulți oameni cu care am vorbit care împărtășesc acel punct de vedere. S-ar putea să-l suprimăm, dar este foarte puțin probabil să-l eliminăm și asta pentru că vedem oameni care sunt în mod clar infecțioși fără să știe acest lucru”, a spus el.

varianta delta
Strazile din Australia sunt din nou goale

”Ne aflăm într-o stare de irealitate”

La începutul acestei săptămâni, fostul lider al Partidului Conservator al Marii Britanii, Sir Iain Duncan Smith, a spus că există „unii oameni de știință” doresc să nu fie ridicate aceste restricții până când nu există „Covid zero”.

„Guvernul este asaltat în permanență de oamenii de știință ale căror prognoze par să îndeplinească un scop, care ne ține blocați. Ne aflăm într-o stare de irealitate, parcă nu avem nevoie de o economie, nu avem nevoie să ne întâlnim, nu trebuie să facem nimic care să facă viața utilă”, a declarat pentru The Telegraph.

Profesorul Robinson, care conduce o „a doua opinie” semnată de unii dintre medicii de top din țară, recomandând tuturor să primească AstraZeneca, consideră că toate restricțiile cu privire la acea versiune a vaccinului ar trebui eliminate, deoarece nu există suficiente doze de Pfizer. Șeful organizației de cercetare medicală din Australia a declarat că hotărârea Grupului consultativ tehnic australian pentru imunizare este „greșită” și trebuie schimbată „cât mai curând posibil”.

Urmăriți Impact.ro și pe