Ţara care a raportat primul caz de „Flurona”, infecţia în acelaşi timp cu gripă şi COVID. În ce stare se află pacienta

Nicu Stan 01.01.2022, 15:47
Ţara care a raportat primul caz de „Flurona”, infecţia în acelaşi timp cu gripă şi COVID. În ce stare se află pacienta

Ţara care a raportat primul caz de „Flurona”, infecţia în acelaşi timp cu gripă şi COVID. În ce stare se află pacienta. Dubla infectare, botezată Flurona, a fost identificată pentru prima dată la o femeie care a născut în această săptămână. Autoritățile medicale cercetează în continuare cazul femeii și investighează dacă nu cumva combinația celor două virusuri nu ar putea provoca o boală mai gravă.

O tânără mămică, depistată cu FLURONA, o combinație de gripă și coronavirus. Cum se simte femeia

O tânără care tocmai a născut în Centrul Medical Rabin din Petah Tikva, Israel, a fost descoperită ca având dubla infectare cu gripă și coronavirus, de unde și numele de FLURONA, în contextul în care FLU din engleză se traduce gripă.

Așadar, primul caz de FLURONA a fost descoperit în Israel și din fericire, tânăra mămică depistată pozitiv, care nu este vaccinată împotriva niciunui agent patogen, se simte bine și a fost externată. Chiar și așa, ministerul Sănătății din Israel efectuează în continuare analize ca să vadă dacă nu cumva asocierea celor două virusuri să nu dea o altă boală mai periculoasă.

Cercetatorii vor sa afle mai multe despre Flurona
Cercetatorii vor sa afle mai multe despre Flurona

Gripa a lipsit anul trecut din categoria mamelor însărcinate

„Anul trecut nu am avut cazuri de gripă în rândul femeilor însărcinate”, a declarat prof. Arnon Vizhnitser, specialist în obstetrică și ginecologie și director al Departamentului de Ginecologie al spitalului din Israel.

„Tânăra mamă fost diagnosticată cu gripă și coronavirus imediat ce a sosit pe secție. Ambele teste au fost repetate și au fost tot pozitive”, a adăugat medicul. „Ambele sunt afecțiuni virale și provoacă dificultăți de respirație, deoarece ambele atacă tractul respirator superior”, spune Arnon Vizhnitser.

Femeia infectată cu FLURONA nu a avut simptome grave

Femeia infectată cu combinația dintre gripă și covid nu a prezentat simptome grave, chiar dacă nu era vaccinată împotriva coronavirusului și nici a gripei. Experții în sănătate israelieni presupun că sunt și alți pacienți au dezvoltat deja „Flurona”, dar nu au fost încă diagnosticați.

Astfel, la începutul lunii decembrie, Asociația Austriacă a Producătorilor de Vaccinuri a avertizat împotriva infecțiilor duble, în special în rândul copiilor, și a recomandat „vaccinare copiilor împotriva gripei și a COVID-19”.

Bilanț coronavirus sâmbătă, 1 ianuarie 2022

Pe de altă parte, ultimul bilanț al cazurilor de coronavirus arată că în ultimele 24 de ore au fost identificate 1.451 de cazuri de persoane infectate. Asta ridică numărul tuturor cazurilor de coronavirus de la începutul pandemiei și până acum la 1.810.342. Dintre aceste persoane, 1.739.999 de pacienți au fost declarați vindecați.

De asemenea, până astăzi, 58.779 de persoane diagnosticate cu infecție cu coronavirus au decedat. Dintre acestea, 27 de decese au fost înregistrate în ultimele 24 de ore. 11 persoane au fost bărbați, iar 16 au fost femei, conform grupului Strategic de Comunicare.

Urmăriți Impact.ro și pe