Țara care a interzis pentru o perioadă mașinile roșii. Motivul bizar din spatele deciziei istorice

Andra Daoud 19.05.2022, 14:30
Țara care a interzis pentru o perioadă mașinile roșii. Motivul bizar din spatele deciziei istorice

Există multe legi ciudate în lume, însă unele dintre ele sunt de-a dreptul inexplicabile. Regele uneia dintre cele mai vechi națiuni a interzis, în perioada în care s-a aflat la domnie, achiziția de mașini roșii. Oamenii de rând nu mai aveau voie să dețină automobile de această culoare, în schimb el avea mai multe. Care este motivul din spatele deciziei care a rămas în istorie.

Țara în care au fost interzise o perioadă mașinile roșii

Egiptul este o țară cu o cultură și o istorie foarte bogate. Țara a avut, de-a lungul timpului, și un conducător care a rămas în istorie nu pentru fapte de vitejie extraordinare, ci pentru deciziile ciudate și felul de a se purta. Este vorba despre Farouk, ultimul rege al Egiptului, pe care mulți l-au catalogat drept nebun.

Farouk s-a născut la 1920, fiind al șaselea copil din familie și primul băiat. Tatăl său, regele Faud I, era extrem de sever, iar acest lucru și-a pus amprenta asupra felului în care băiatul a crescut. Pedepsele dure ale tatălui său și faptul că nu îl lăsa să își vadă mama decât o oră pe zi, la care se adaugă răsfățul primit din partea surorilor mai mari au făcut ca Farouk să crească având o personalitate extrem de dificilă.

Tânărul prinț nu a studiat, deși familia l-a trimis în Marea Britanie la școală și a crescut cu sentimentul că totul i se cuvine. La 16 ani, după ce tatăl său a murit, Farouk a preluat tronul. Una dintre multele decizii controversate pe care le-a luat a fost să interzică mașinile de culoare roșie în Egipt. El în schimb și-a cumpărat 100 de automobile de această culoare. Conducea haotic pe străzile Egiptului, iar poliția nu avea voie să îl oprească. De altfel, a ales ca doar el să aibă mașini roșii, pentru ca oamenii legii să știe că este vorba despre el.

Tara care a interzis pentru o perioada masinile rosii. Motivul bizar din spatele deciziei istorice 2
Regele Farouk

Ce alte decizii bizare a mai luat regele

Tânărul rege a rămas în istorie pentru o mulțime de obiceiuri ciudate pe care le avea și pentru deciziile scandaloase pe care le-a luat de-a lungul domniei. Una dintre măsurile pe care le-a luat a fost să concedieze toți angajații britanici din Egipt, în locul lor aducând italieni, deoarece era un admirator înrăit al lui Benito Mussolini.

O altă decizie controversată a fost aceea de a împușca toți leii de la grădina zoologică din Cairo, după ce a avut un coșmar în care era atacat de un leu. Regele Farouk era cleptoman și chiar a angajat hoți profesioniști care să-l învețe cum să fure din buzunare. Se spune că și lui Winston Churchill i-a furat ceasul de buzunar.

În timpul domniei sale, poporul egiptean a dus-o foarte rău și a sărăcit, în timp ce Farouk se scălda în bogăție. A fost ultimul rege al Egiptului, iar în 1952 a fost îndepărtat de la putere și trimis în exil. A trăit în Monaco și Italia, iar în 1965 a murit, la vârsta de 45 de ani.

Urmăriți Impact.ro și pe