Țara care a dispărut de pe harta Europei. Premierul Ungariei, discurs bizar despre statele vecine

Stan Filon 01.02.2023, 15:17
Țara care a dispărut de pe harta Europei. Premierul Ungariei, discurs bizar despre statele vecine

Țara care a dispărut de pe harta Europei, cel puțin în discursul premierul ungar Viktor Orban! Șeful Executivului de la Budapesta l-a primit în vizită pe președintele Azerbaidjanului, Ilham Aliyev, ocazie cu care a susținut un discurs cel puțin ciudat.

Țara care a dispărut de pe harta Europei

Așadar Viktor Orban, premierul Ungariei, a susținut un discurs controversat, în timpul vizitei președintelui azer Ilham Aliyev. Orban a declarat că țara sa se învecinează cu germanii în vest și cu rușii în est, „uitând” cu totul de țara vecină Ucraina.

„I-am mai spus președintelui Aliyev că ar putea avea un prieten imperfect în Ungaria. El a spus că este foarte interesant, dar este ceva mai important aici: că țările se înțeleg între ele doar atunci când au poziții strategice și geostrategice similare. Și nu trebuie să fii fizician nuclear pentru a vedea imediat acest lucru: Azerbaidjanul se învecinează cu Iranul la sud și cu Rusia la nord; în vestul Ungariei există vorbitori de limbă germană și ruși la est. Deci cunoaștem situația și știm cât de dificil este să gestionezi bine viața unei națiuni în astfel de circumstanțe”, a spus Viktor Orban.

Tara care a disparut de pe harta Europei
Tara care a disparut de pe harta Europei

Viktor Orban nu crede în victoria Ucrainei

Prin vorbitori de limbă germană, el s-a referit în mod evident la Austria, însă nu a menționat deloc Ucraina, pe care a „populat-o” deja cu ruși. Nu ar fi prima dată când liderul ungar îi desconsideră pe vecinii din Ucraina.

Nu mai departe de săptămâna trecută premierul ungar Viktor Orban și-a expus poziția față de situația actuală în războiul ruso-ucrainean, de unde rezultă că nu crede în victoria Ucrainei și consideră că aceasta se transformă treptat într-o ruină imposibil de gestionat.

Potrivit lui Orban, obiectivul Rusiei este de a transforma Ucraina într-o ruină imposibil de gestionat, astfel încât Occidentul să nu o poată revendica „ca pe un premiu”. Potrivit acestuia, rușii au reușit deja acest lucru, întrucât Ucraina este acum un „no man’s land” precum Afganistanul. Mai mult, Orban a vorbit și despre eventualitatea în care ucrainenii ar trece granița în Rusia cu arme occidentale. „Viitorul ar fi atât de strălucitor încât Occidentul ar trebui să își pună ochelari de soare”, a spus liderul ungar, făcând referire la un eventual război nuclear.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...