Tânărul vaccinat cu rapelul greşit apare în acte ca fiind neimunizat cu ambele doze. “E o situaţie de nerespectare a unor proceduri medicale”

Ana Anitoiu 18.03.2021, 22:06

Tânărul care a fost vaccinat cu rapelul greşit a atras atenția că apare ”în acte” ca fiind neimunizat cu ambele doze. Statisticile oficiale nu reflectă ceea ce s-a întâmplat, de fapt, în cazul lui. El a precizat că gestul medicului Valeriu Gheorghiță de a-l suna după eroarea produsă a reprezentat doar ”o acțiune de PR bunicică”, pe care coordonatorul campaniei de imunizare în România nu a exploatat-o ”la adevăratul potențial”.

Tânărul vaccinat cu rapelul greşit, despre gestul lui Valeriu Gheorghiță

Alin-Alexandru Ionescu, tânărul care a fost vaccinat anti-COVID-19 la rapel, miercuri, cu serul de la Moderna, după ce iniţial i-a fost imunizat cu serul produs de Pfizer/BioNTech, a ironizat apelul pe care l-a primit de la medicul Valeriu Gheorghiță. El a precizat că nu i-a fost acordat sprijin în urma greșelii ce s-a produs în cazul lui.

”Pe lângă asigurările că din punct de vedere medical nu am de ce să-mi fac griji, am fost informat de domnul Gheorghiţă că îmi va fi eliberată o adeverinţă de vaccinare care va reflecta realitatea: un vaccin format dintr-un mariaj Pfizer+Moderna. Eu am fost cel care a întrebat despre un eventual test de anticorpi, pe care domnul Valeriu Gheorghiţă mi l-a recomandat să fie făcut peste 14 zile. Niciun număr de contact dacă apar probleme, niciun suport pentru efectuarea testului de anticorpi, nicio procedură în cazul în care se dovedeşte că nivelul de anticorpi este foarte scăzut”, a scris Alin-Alexandru Ionescu, pe Facebook.

Tanarul vaccinat cu rapelul gresit apare in acte ca fiind neimunizat cu ambele doze.
Un cadru medical pregatind un vaccin

Tânărul vaccinat cu rapelul greşit a avut reacții adverse

De asemenea, tânărul vaccinat cu rapelul greşit a spus că în noaptea ce a urmat după administrarea dozei de ser de la Moderna în loc de Pfizer a avut reacții adverse. El a precizat, însă, că aceste efecte nu au fost ”ieșite din comun” și că s-a confruntat cu stări febrile, frisoane şi dureri musculare.

În plus, el a precizat că unii specialiști i-au recomandat ca după efectuarea testelor de anticorpi, în cazul în care nivelul acestora este scăzut, să facă încă o inoculare cu serul de la Moderna. ”Deşi sfatul vine de la specialişti, în acest moment nu există nicio procedură pentru a face asta prin programul naţional de vaccinare”, a menționat el.

Tânărul vaccinat cu rapelul greşit s-a apărat în fața criticilor

În urma acestei erori, Alin-Alexandru Ionescu a fost criticat de unele persoane că nu a fost suficient de vigilent astfel încât să prevină apariția unei astfel de erori la rapel. Tânărul s-a apărat spunând că greșeala nu îi aparține și că a fost vorba despre nerespectarea unor proceduri într-un act medical. El este cel de-al doilea pacient care a fost vaccinat anti-COVID-19 la rapel cu Moderna, deşi primise prima doză de la Pfizer. Primul astfel de caz a fost înregistrat la data de 9 februarie, la un bărbat din judeţul Gorj.

”Este adevărat că un pic de vigilenţă m-ar fi scutit de toate aceste neplăceri, însă greşeala nu este în niciun caz a mea. Este o situaţie de nerespectare a unor proceduri clare într-un act medical. Poate că aceste două vaccinuri nu interferează într-un mod negativ. Poate chiar îşi potenţează efecte. Nu despre asta e vorba! Ci despre actul în sine, despre faptul că o greşeală aparent banală poate avea urmări foarte grave. Tocmai din aceste motive am fost atât de vocal legat de ceea ce mi s-a întâmplat”, a mai scris el.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI