Tânărul care a bătut un doctor în clinica Medlife Galați, amendat. Se laudă cu mașini de lux pe Facebook, dar la Fisc nu apare cu venituri

Iorgu Ianusi 06.03.2019, 19:56
Tânărul care a bătut un doctor în clinica Medlife Galați, amendat. Se laudă cu mașini de lux pe Facebook, dar la Fisc nu apare cu venituri

Altercația s-a produs în dimineața de 20 februarie în clinica privată MedLife din Galaţi. Medicul agresat este Ioan Costache Botezatu, în vârstă de 68 de ani, cu o experiență de trei decenii la Maternitatea „Buna Vestire” din oraș, din care 20 de ani ca șef al secției Obstetrică –ginecologie.

În clinica privată și-a făcut apariția un tânăr în vârstă de 23 de ani, cunoscut în Galați cu numele de Cristi Spaidăr, însoțit de partenera sa, care ar fi vrut să fie consultată de doctorul Botezatu, chiar dacă nu avea programare.

În urma insistențelor, doctorul i-a primit iar tânărul a cerut să asiste la consult, fapt pe care medicul l-a acceptat. Numai că tânărul a intervenit de mai multe ori în timpul consultului cu diverse întrebări, motiv pentru care doctorul Botezatu i-a cerut să iasă din cabinet.

Înfuriat, tânărul a început să îl înjure iar medicul a ieșit pe hol și a cerut asistentei să sune la poliție. Tânărul l-a îmbrâncit pe doctorul care a căzut și s-a lovit de un birou cu capul.

Întreaga scenă a fost surprinsă de camerele de supraveghere montate în clinica privată, dar doctorul Botezatu nu le-a publicat imediat.

„Am cugetat mult dacă să postez înregistrarea agresiunii. Am ajuns la concluzia că, pe lângă acţiunea penală, este necesară şi o conştientizare a unor asemenea situaţii de către toţi colegii. Unitatea la care lucrez a chemat imediat paza şi poliţia, a făcut toate demersurile legale necesare în asemenea situaţii. Eu am depus plângere penală. Vom vedea cum se va rezolva. Postarea a fost doar un strigăt (sper că nu în van) asupra comportamentului multor pacienţi, ajungându-se şi la aceste agresiuni fizice. Nu este teamă, ci revoltă!” Dr. Ioan Costache Botezatu

După ce imaginile au fost publicate pe internet și au fost preluate de presă, tânărul implicat în agresiune a publicat un mesaj pe Facebook în care a arătat că a sosit cu partenera sa la clinică şi că a fost insultat şi dat afară din cabinet fără motiv.

Tânărul a spus că atunci și-a pierdut cumpătul și l-a împins pe medic, fapt pe care îl regretă acum.

Poliţiştii chemați să intervină la clinica privată l-au amendat pe agresor cu 1500 de lei.

„A existat un apel pe numărul unic de urgenţă 112 de la o clinică medicală din Galaţi. Poliţiştii s-au deplasat imediat la faţa locului şi au identificat un tânăr de 23 de ani care provocase un scandal în interiorul clinicii şi pe care l-au sancţionat contravenţional. Ulterior, a fost depusă o plângere cu privire la faptul că tânărul ar fi agresat un medic angajat al clinicii, plângere în baza căreia poliţiştii efectuează acum cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de lovire sau alte violenţe.” Inspectoratul de Poliţie al Județului Galaţi

Cazul a fost analizat și de Colegiul Medicilor Galați. Vicepreședintele instituției, Mihai Polinschi a remarcat faptul că astfel de scene sunt extrem de rare în clinicile private din țară.

„Nu au mai avut loc agresiuni în clinici private şi, din câte ştim noi, nu cred că au mai fost nici în România astfel de agresiuni în clinici private. Este o premieră, o premieră absolut nedorită şi este un semnal de alarmă pentru noi toţi, pentru a se lua măsurile pentru ca asemenea cazuri să fie aspru pedepsite şi să nu se mai repete.” Mihai Polinschi, vicepreşedintele Colegiului Medicilor Galaţi

Colegiul Medicilor a anunțat că va relua demersurile pentru ca astfel de agresiuni să fie aspru sancționate, la fel ca ultrajul asupra autorităților statului.

„Cred că este singura modalitate prin care asemenea gesturi pot fi descurajate, alături de alte măsuri, să spunem educative şi de coerciţie, pentru că asemenea acte de agresiune pot sau sigur vor avea efecte şi asupra altor pacienţi nevinovaţi, în sensul că este posibil ca şi cadrele medicale să ezite să intervină de frica unor agresiuni şi aceste ezitări se pot concretiza în cazuri extreme, chiar şi cu deces, lucru absolut de neacceptat.” Mihai Polinschi, vicepreşedintele Colegiului Medicilor Galaţi

Cristi Spaidăr, numele sub care este cunoscut tânărul în municipiul Galați, publică pe Facebook fotografii în care apare în timp ce conduce mașini de lux, deși în evidențele Fiscului nu apare ca având o sursă de venit, notează presa locală.

Urmăriți Impact.ro și pe