Tânăra care i-a lăsat cu gura căscată pe jurații de la Românii au talent: “Ființa umană a avut mereu atracție pentru brutal”

Ioana Bucur 02.04.2021, 21:42
Tânăra care i-a lăsat cu gura căscată pe jurații de la Românii au talent: “Ființa umană a avut mereu atracție pentru brutal”

Are 21 de ani și este din București. Ea este tânăra care i-a lăsat cu gura căscată pe jurații de la Românii au talent. Simina a fost furtuna la care nimeni nu se aștepta. Fata care decorează torturi a avut un moment artistic sublim, iar cuvintele ei au stârnit valuri de aplauze.

Tânăra care i-a lăsat cu gura căscată pe jurații de la Românii au talent

„Am venit la această emisiune ca să-mi arăt talentul”, spunea Simina Baciu, zâmbind, înainte să urce pe scena Românii au talent. Până de curând, tânăra a lucrat la o cofetărie, ca decorator de torturi. Așa cum a declarat chiar ea, nu era „jobul visurilor mele” pentru că era nevoită să lucreze în serie, lucru care nu i-a plăcut niciodată, simțind că îi îngrădește unicitatea. „Sunt puțin mai rebelă, sunt artistă, sunt liberă, îmi place să fac ce vreau”, a mai spus concurenta. Simina a intrat pe scenă încrezătoare, cu zâmbetul pe buze, îmbrăcată de parcă s-ar pregăti pentru un antrenament la sală. Ajunsă în fața juraților, s-a declarat fericită că a avut ocazia să apară la Românii au talent.

„Eu sunt, să zic așa, un viitor artist. Acum sunt studentă la Facultatea de Arte, pe sculptură, dar am terminat design vestimentar. În paralel, mai fac și dans și puțin sport…m-am reapucat acum”, le-a explicat Simina juraților.

Tânăra care i-a lăsat cu gura căscată pe jurații de la Românii au talent
Simina Baciu, la Românii au talent

„Ființa umană a experimentat mereu atracție pentru brutal, urât, violență

Cu un marker în mână, concurenta s-a îndreptat spre o până albă uriașă așezată pe scenă. Mișcările corpului ei au ghidat instrumentul de desenat, dar nu pe muzică, ci în ritmul propriilor cuvinte:

„Impunerea anumitor standarde într-un colectiv reprezintă o intruziune în intimitatea spirituală, care te limitează și te transformă. Totuși, restricțiile îți permit să te gândești la alternative, care te ajută să te dezvolți. Sunt pasionată de orice este diferit, asociind acest termen cu unicitatea. În adâncul sufletului meu, chiar iubesc oamenii pentru asta. Din păcate, aceste lucruri nu sunt văzute și înțelese de toată lumea, fiind considerate anomalii ale societății. Chiar și așa, anomalia regimentează cumva limitările care compun acest cuvânt, toate acele fenomene și specificități…lucruri extrem de interesante despre acea societate. Anomalia nu se supune banalului și uniformizării.

M-am gândit să punctez o mare parte dintre frustrăile avute în acești 20 de ani de viață cu privire la incapacitatea oamenilor de a suporta unicitatea altor oameni. Totuși, ființa umană a experimentat mereu atracție pentru brutal, urât, violență, partea negativă a vieții”, sunt câteva din cuvintele care i-au lăsat pe jurați cu gura căscată.

Finalul momentului ei a fost scăldat în aplauze atât din partea publicului, cât și din partea juraților.

„Simina, pare o nebunie tot ce ai făcut aici. Mie îmi plac lucrurile care te pun pe gânduri și în urma cărora rămân întrebări. Bravo”, i-a spus Andi Moisescu. „Dacă există ceva între Iad și Rai, sunt artiștii plastici. Unora o să li se pară o nebună, o impostoare. Scumpa mea, mi-ai luat tot curcubeul din suflet”, a punctat Florin Călinescu, copleșit de amintiri din anii studenției, în care a trăit experiențe de neuitat alături de câțiva studenți la Arte și…cu o pictoriță.