Tâlhărie în stil românesc, în Spania. Cum a reușit un tânăr de la noi să dea peste cap traficul feroviar pe ruta Madrid – Barcelona

Badea Violeta 09.08.2022, 15:09
Tâlhărie în stil românesc, în Spania. Cum a reușit un tânăr de la noi să dea peste cap traficul feroviar pe ruta Madrid – Barcelona

Un tânăr român de doar 19 de ani a reușit să blocheze circulația trenurile de mare viteză de pe ruta Madrid – Barcelona, după ce a furat cablurile electrice. La scurt timp, acesta a fost prins de autoritățile spaniole, iar acum riscă să stea după gratii pentru tâlhărie, distrugere și nesupunere față de oamenii legii.

Traficul feroviar din Spania, afectat din cauza unui român

Un român, în vârstă de 19 ani, a furat mai multe cabluri electrice, iar acest lucru a afectat serios circulația trenurilor de mare viteză pe ruta Madrid-Barcelona. Tânărul este acuzat că ar fi sustras 600 de metri de cablu, conform surselor din poliție citate de El Mundo.

Bărbatul de naționalitate română a fost reținut luni, 8 august, de autoritățile din Spania, deși s-a opus arestării. Acum, tânărul riscă să petreacă ani grei în închisoare, fiind acuzat de tâlhărie, distrugere și nesupunere față de oamenii legii.

Între timp, autoritățile spaniole au reușit să recupereze o parte din materialul furat și nu exclud varianta ca românul să fie membrul unei rețele organizate care se ocupă cu furtul cablurilor și vânzarea acestora.

Un roman a blocat circulatia trenurilor de mare viteza din Spania
Un roman a blocat circulatia trenurilor de mare viteza din Spania

Trenurile au staționat la peron până la introducerea unei rute alternative

Din cauza problemelor pe care le-a creat românul, traficul rutier a fost dat peste cap pe ruta Madrid-Barcelona. Timp de câteva ore bune, trenurile au fost blocate.

Pentru ca oamenii să ajungă la destinațiile dorite, compania de stat din Spania a trebuit să introducă o rută alternativă de transport feroviar, care să ocolească reţeaua folosită de trenurile de mare viteză, pentru transportul călătorilor din capitală până în Catalonia. Între timp, personalul încearcă să rezolve problemele pentru a se reveni la un flux normal.

O tâlharie trasă la indigo a avut loc săptămâna trecută

Tot în Spania, dar de data aceasta în Valencia, un alt bărbat de naționalitate română, în vârstă de 43 de ani, a fost arestat pentru că a furat cablu electric, potrivit site-ului lasprovincias.es.

„Lipsa acestui cablaj poate provoca o suprasarcină și poate duce la electrocutarea oricărui angajat sau utilizator al liniei de cale ferată”, au transmis autoritățile spaniole.

Conform Gărzii Civile, românul ar fi avut un plan foarte bine pus la punct. „A așteptat vigilent să treacă ultimul tren al zilei. Apoi a tăiat cablurile de cupru cu diametrul cel mai mare și le-a decojit pe loc înainte de a lua cuprul.”

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...