Rețeta zilei. Spaghetti, farfalle, fusilli – cui nu-i plac pastele? Potrivit oficialilor, chiar și Papa le adoră, ceea ce, probabil, nu-i vreo surpriză. Ultimele date arată că românii mănâncă de trei ori mai multe paste decât acum un deceniu, adică aproximativ 9 kilograme pe an (în vreme ce italienii consumă 28 de kilograme). Astăzi ne-am gândit să-ți propunem o rețetă simplă, dar extrem de gustoasă, pentru ca tu să poți să valorifici „resturile“ de prin frigider? Ai niște șunculită cu care nu mai votează nimeni sau câteva ciuperci cu pare aveai, inițial, alte vise? Iată ce poți face cu ele.
Dacă ești iubitor de paste și le servești în toate combinațiile posibile, atunci rețeta de astăzi este pentru tine. Vei avea nevoie doar de câteva ingrediente, ușor de procurat dacă nu le ai la îndemână, și de vreo 30 de minute dacă ești îndemânatic în bucătărie sau de vreo 40 în caz contrar.
Odată ce vei încerca rețeta de tagliatelle cu șuncă și ciuperci o vei repeta de multe ori, căci este un preparat care pur și simplu de dependență. Combinația dintre șuncă, ciuperci și roșii uscate (de preferat să fie uscate deoarece au o aromă mult mai puternică) este perfectă pentru o cină în familie sau, de ce nu, alături de cei mai buni prieteni.
INGREDIENTE:
Citește și: Rețetă paste cu nucă și zahăr, exact ca cea făcută de bunica în copilărie. O să te lingi pe degete
Mai sunt cunoscute și sub denumirea de paste milaneze, cu toate că rețeta de față nu are nimic în comun cu cea italiană. Gustoase și ușor de făcut, pastele cu șuncă și ciuperci sunt ideale pentru momentele în care nu știi ce să mai gătești sau nu ai foarte mult timp la dispoziție, dar ai o foame de lup.
MOD DE PREPARARE:
1. Se fierb pastele în aproximativ 2 litri de apă, în care se pune cam 1/2 linguriță de sare.
2. Între timp, se taie șunca în cubulețe relativ mici, se zdrobește usturoiul și se rumenesc împreună în uleiul încins. Când șunca e gata, se scoate pe o farfurie cu ajutorul unei palete.
3. În aceeași tigaie se pun ciupercile, tăiate și ele în cubulețe de dimensiuni potrivite, la călit. Se condimentează cu sare și piper după gust.
4. Când ciupercile sunt gata, se adaugă smântâna și la lasă să dea în 2-3 clocote.
5. După ce s-au fiert și pastele, se scurg de apă și se pun în tigaie peste ciuperci și sosul de smântână.
6. Se adaugă șunca păstrată deoparte, puțin pătrunjel proaspăt tocat fin și parmezanul ras.
7. Pastele se servesc cât sunt calde.
Poftă bună!
Beneficii ale consumului de paste: