Tabere pentru copii 2022. Unde pot petrece cei mici o vacanță plină de aventură

Emanuela Pană 16.06.2022, 12:35
Tabere pentru copii 2022. Unde pot petrece cei mici o vacanță plină de aventură

Tabere pentru copii 2022, unde pot petrece cei mici o vacanță plină de aventură. Grădinițele și școlile primare și-au încheiat activitatea pe 10 iunie, sâmbătă, 11 iunie, fiind prima zi din vacanța mare. Anul acesta, vacanța de vară are 2 luni și 26 de zile, iar pentru a nu-i ține pe cei mici în casă, o variantă ar fi trimiterea acestora în tabără. Află în rândurile de mai jos unde pot petrece prichindeii o vacanță pe cinste.

Tabere pentru copii 2022. Unde poți să-l trimiți pe cel mic anul acesta

În copilărie, plictiseala pare să fie cel mai mare dușman al prichindelului tău, cel mic fiind dornic să exploreze și să descopere lucruri noi în această etapă a vieții. Întrucât școala a luat sfârșit, iar mult așteptata vacanță de vară a început, părinții sunt preocupați să găsească soluții cu privire la felul în care cei mici își vor petrece timpul liber.

Cu concedii care variază, de regulă, între două și patru săptămâni, adulții care nu-i pot trimite pe cei mici la bunici, o variantă simplă și ieftină, optează pentru grădinițele de stat deschise și vara, pentru afterschool-uri, pentru bone plătite sau pentru tabere.

De ce e bine să trimiți copilul în tabără?

Pshihologii recomandă trimiterea copiilor în tabere, beneficiile fiind numeroase. Taberele nu sunt doar distractive, nefiind vorba doar despre jocuri și cântece. Taberele sunt mult mai mult. Într-o lume acaparată de internet, telefoane, tablete și tehnologie, ieșirile în aer liber sunt de mare folos.

Iată doar câteva dintre beneficiile trimiterii copilului în tabără: expunerea la diversitate, dezvoltarea independenței, impuls la stima de sine, adaptarea în natură, ieșirea din rutină, socializarea și crearea de noi legături, întărirea abilităților sociale, descoperirea de noi interese, exersarea abilităților de lider și, nu în ultimul rând, investiția în amintiri plăcute.

„Experiențele din tabere sunt atât de pline de viață“

Iată ce scrie Michael Thompson în cartea sa „Homesick and Happy: How Time Away from Parents Can Help a Child Grow“: „Experiențele din tabere sunt atât de pline de viață, de semnificative, încât îți vor rămâne în memorie pentru totdeauna, iar evenimentele ulterioare le vei compara inconștient cu momentele cheie petrecute în tabără“.

Mulți părinți sunt rezervați în ceea ce privește trimiterea copilului în tabără, prima experiență de acest fel fiind cea mai dificilă și aducătoare de neliniște. Părintele devine anxios la gândul că, fie și pentru o perioadă relativ scurtă, nu va avea copilul sub observație, manifestând stări contradictorii de dor, agitație, îngrijorare și neliniște. Părinții care se confruntă cu astfel de stări ar trebui să țină cont de beneficiile pe care le aduc astfel de experiențe în formarea și dezvoltarea copilului.

O tabără reprezintă un mod ideal pentru a experimenta activități noi și de a-l responsabiliza pe cel mic. În plus, copilul se va distra și își va face prieteni noi. Departe de familie, acesta va avea ocazia să se descopere în interacțiunea cu alți copii și adulți care nu fac parte din anturajul lui obișnuit.

Tabere pentru copii 2022

În taberele pentru copii 2022 despre care vom vorbi în continuare copii vor avea ocazia să-și dezvolte noi abilități, să socializeze, să lege noi prietenii și, mai presus de toate, să se distreze. Cei mici își vor petrece vacanța vizitând locuri pentru relaxare și realizând activități specifice vârstei.

Tabere pentru copii 2022
Tabere pentru copii 2022

1. Tabără de vară – Paintball și strategie la Bicfalău, județul Covasna

Perioada: 20 iunie 2022 – 26 iunie 2022

Vârsta: 10-18 ani

2. Tabără aventură la Sâmbăta de Sus, Brașov

Perioada: 20 iunie 2022 – 26 iunie 2022

Vârsta: 6-12 ani

3. Tabără de MTB la Sighișoara

Perioada: 4 iulie 2022 – 10 iulie 2022

Vârsta: 11-17 ani

4. Tabără de aventură la Păltiniș

Perioada: 27 iunie 2022 – 3 iulie 2022

Vârsta: 7-14 ani

5. Tabără de supraviețuire la cort

Perioada: 18 iulie 2022 – 24 iulie 2022

Vârsta: 8-16 ani

6. Tabără de vară – Escaladă și orientare în Retezat

Perioada: 1 august 2022 – 7 august 2022

Vârsta: 9-17 ani

7. Tabără de vară – Țara Hațegului pe bicicletă

Perioada: 8 august 2022 – 14 august 2022

Vârsta: 8-14 ani

8. Tabără înot și MTB la Krapetz, Bulgaria

Perioada: 25 iulie 2022 – 31 iulie 2022

Vârsta: 9-17 ani

9. Tabără Preșcolari

Perioada: 12 iunie 2022 – 18 iunie 2022

Vârsta: 5-7 ani (preșcolari și clasa pregătitoare)

10. Tabără de echitație

Perioada: 12 iunie 2022 – 18 iunie 2022

Vârsta: 8-12 ani.

Părinții vor putea plăti cu vouchere de vacanță taberele copiilor

Deputații au adoptat miercuri, 8 iunie, cu 238 de voturi „pentru“ și 1 vot „împotrivă“, proiectul de lege pentru modificarea legii privind acordarea biletelor de valoare (Legea 165/2018), care prevede instituirea posibilităţii ca plata taberelor pentru copii să poată fi făcută şi cu voucherele de vacanţă acordate părinţilor.

În conformitate cu legea votată, voucherele de vacanţă vor putea fi utilizate inclusiv pentru acoperirea cheltuielilor cu taberele şcolare, naţionale sau tematice, organizate pe teritoriul țării noastre, la care participă copilul titularului. Proiectul mai prevede că procedura privind plata taberelor potrivit prezentului alineat se stabileşte prin ordin comun al ministrului Educaţiei şi al ministrului Finanţelor.

 

Urmăriți Impact.ro și pe