Sute de cruci pe DN2 – E85. Care e cea mai periculoasă porţiune de pe “Drumul morţii” din România

Badea Violeta, Narcisa Tomulescu 23.08.2021, 15:33
Sute de cruci pe DN2 – E85. Care e cea mai periculoasă porţiune de pe “Drumul morţii” din România

Statisticile arată că România este cea mai periculoasă țară din Europa, din punct de vedere al siguranței rutiere. Avem cele mai multe victime rezultate din accidente grave și nu doar datele vorbesc, ci și crucilor care îi comemorează pe cei decedați. Un reportaj arată că o porțiune de drum a devenit un adevărat cimitir. Acolo există nu mai puțin de 564 de cruci. Iată cum arată “Drumul morţii” din România!

Drumul cel mai periculos drum din România

Un drum de la București la Bacău te poate costa viața. Acest lucru a fost demonstrat de cei de la Libertatea care au parcurs în două zile Drumul Naţional 2 (European 85). Jurnaliștii au mers cu o viteză de 60 de kilometri la oră și au filmat toate crucile pe care le-au întâlnit pe traseu, iar totalul acestora i-a lăsat fără cuvinte.

Închipuiți-vă doar că între Bucureşti şi Bacău sunt mai multe cruci decât kilometri, însă pe unele cruci sut trecute mai multe nume. Pare ireal, nu-i așa? Ei bine, acesta este tristul adevăr. 285 de cruci pe sensul București – Bacău și 279 de cruci pe sensul invers de mers. Aceste cifre au rezultat din reportajul jurnaliștilor.

Cele mai recente cruci datează de la începutul lunii august. Pe 28 iulie 2021 au murit şapte persoane în apropiere de localitatea Răcăciuni. De altfel, acea porțiune de drum numără și cele mai multe cruci. Un total de 50. Următoarea zonă periculoasă este porțiunea dintre Obrejița (Vrancea) și ieșirea din Râmnicu Sărat (Buzău). Acolo se regăsesc alte 43 de cruci.

Cum arata Drumul Mortii din Romania
Cum arata Drumul Mortii din Romania

România, țara din UE cu cele mai multe victime în accidente rutiere

Comisia Europeană a publicat un raport în legătură cu accidentele rutiere mortale care au avut loc anul trecut. Statisticile arată că un număr de 18.800 de persoane și-au pierdut viața în urma unui accident rutier în anul 2020, iar acest lucru indică o scădere anuală fără precedent de 17 % față de 2019.

Mai exact au fost înregistrate cu 4000 de victime mai puțin față de anul precedent. Din păcate, România se află în topul clasamentului cu cele mai multe victime soldate din accidentele rutiere: 85 la 1 milion de locuitori. Primele trei cauze ale acestor tragedii sunt: viteza excesivă, traversarea neregulamentară şi abaterile bicicliştilor.

La acestea se adaugă și lipsa autostrăzilor și a drumurilor naționale pe care să se poată circula în condiții de siguranță, legislația permisivă, lipsa de educație rutieră a conducătorilor auto și corupția polițiștilor.

Urmăriți Impact.ro și pe