SPECIAL

Surse: Viitorul lui Cîțu la șefia Senatului, tranșată în toamnă. Astăzi a pierdut conducerea filiala PNL Sector 3

Gabriela del Pupo 27.06.2022, 16:19
Surse: Viitorul lui Cîțu la șefia Senatului, tranșată în toamnă. Astăzi a pierdut conducerea filiala PNL Sector 3

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat după ședința Biroului Permanent Național numirea unui prim-vicepreședinte la conducerea filialei Sector 3, care urmează să se ocupe de organizarea de noi alegeri întrucât mandatul lui Florin Cîțu ar fi expirat. Este una dintre multele lovituri pe care le primește fostul președinte PNL și, conform surselor din interiorul partidului, faptul că se apropie vacanța parlamentară a fost motivul pentru care nu s-a luat în discuție și schimbarea sa la șefia Senatului. Prim vice-președintele PNL Iulian Dumitrescu a preluat pe un mandat de interimat conducerea filialei Sector 3.

„Este o chestiune de ieșire din termen și în felul acesta a fost numit un prim-vicepreședinte”

Tot luni conducerea PNL a decis și schimbarea celui mai apropiat colaborator al lui Florin Cîțu, fostul ministru al Finanțelor, Dan Vâlceanu, de la conducerea PNL Gorj. În locul acestuia urmează să preia interimatul vice-președintele filialei Dan Motreanu. Declarațiile și acțiunile celor doi din ultimul timp ar fi dus la decizia de astăzi.

„În cadrul ședinței de astăzi au fost luate decizii în ceea ce privește clarificarea conducerii filialei PNL la Sectorul 3, deoarece este o chestiune de ieșire din termen și în felul acesta a fost numit un prim-vicepreședinte, ca în termen de 30 de zile să vină cu o propunere de președinte și cu un program de organizare a alegerilor iar la filiala PNL Gorj, de asemenea am numit un prim vice-președinte astfel încât să clarificăm situația conducerii filialei urmând ca după 30 de zile să luăm de asemenea o decizie în Biroul Politic Național.” a anunțat președintele PNL.

Florin Citu se teme ca va fi dat afara din PNL, daca va spune ce vor pati romanii in urmatoarea perioada

Statutar se puteau lua și alte decizii în cazul celor doi

Deși Florin Cîțu era doar președintele interimar al filialei PNL Sector 3 iar Dan Vâlceanu renunțase în luna ianuarie la șefia PNL Gorj, pentru ca mai apoi să revină, mandatele celor doi puteau fi prelungite sau alegerile amânate într-un mod care să respecte statutul partidului.

Surse apropiate celor din conducerea partidului spun că acțiunile lui Florin Cîtu nu au arătat vreo dorință de colaborare cu actuala conducere și declarațiile menite să stârnească tensiuni în coaliție l-au determinat pe Nicolae Ciucă să ia decizia de astăzi.

De asemenea în acest moment pe parlamentari îi mai despart doar câteva zile de vacanță și acesta este singurul motiv pentru care nu s-a acționat și la nivelul îndepărtării lui Florin Cîțu de la conducerea Senatului. Dar nu este exclus ca acest lucru să se concretizeze la începutul sesiunii parlamentare din toamnă, în luna septembrie.

Ce se ascunde în spatele acestor decizii?

După formarea coaliției de guvernare PNL-PSD-UDMR declarațiile controversate ale lui Florin Cîtu la adresa deciziilor luate în Coaliție au creat tensiuni care au dus într-un final la schimbarea sa „pe repede înainte” de la șefia partidului. Liderii filialelor județene au pregătit o lovitură chiar în timpul vizitei lui Florin Cîtu în SUA, acesta la întoarcere aflând că a pierdut susținerea majorității în partid.

În situația cu care a fost confruntat chiar de ziua sa Florin Cîțu nu a avut de ales și a fost nevoit să își înainteze demisia chiar a doua zi.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Gabriela del Pupo
Pentru Gabriela del Pupo presa nu a fost prima alegere. Absolventă a Universității "Babeș-Bolyai" din Cluj, a lucrat mai bine de 10 ani în domeniul artelor spectacolului. Pasiunea pentru știri...