Surprize pentru bucureșteni la maratonul vaccinării de la Sala Palatului: ”Vor fi momente cu vioară și pian”

Ana Anitoiu 05.05.2021, 19:42
Surprize pentru bucureșteni la maratonul vaccinării de la Sala Palatului: ”Vor fi momente cu vioară și pian”

Bucureștenii vor avea parte de surprize la maratonul vaccinării anti-Covid-19 de la Sala Palatului, ce va începe vineri, 7 mai, la ora 17:00, și se va încheia duminică, 9 mai. Rectorul Universității de Medicină și Farmacie Carol Davila din București, Viorel Jinga, a anunțat miercuri ce se va petrece.

Ce tip de vaccin va fi folosit la maratonul de la Biblioteca Națională și Sala Palatului

Persoanele care vor să participe la maratonul de imunizare împotriva coronavirusului de la Biblioteca Națională și Sala Palatului vor primi doze de la Pfizer/BioNTech. Cele două centre de vaccinare vor avea 50 de cabinete și vor fi deschise și pe timpul nopții. Cei care se vor vaccina vor face rapelul peste trei săptămâni, în același loc.

“Nu ne-am propus un target. Ne mulțumim să fie cât mai multe persoane vaccinate, acesta este scopul maratonului. Sperăm să fie cât mai mulți vaccinați”, a spus miercuri rectorul Universității de Medicină și Farmacie Carol Davila din București, precizând că evenimentul este sprijinit de Colegiul Medicilor din București, Ordinul Asistenților medicali și DSP.

Bucurestenii vor avea parte de surprize la maratonul vaccinarii de la Sala Palatului
Un cadru medical pregatind un vaccin

De ce surprize vor avea parte bucureștenii

De asemenea, Viorel Jinga a anunțat că pe durata maratonului vaccinării anti-Covid de la Sala Palatului se va face un studio video cu transmisiuni live la care vor participa medici. Aceștia vor informa oamenii cu privire la imunizarea împotriva coronavirusului.

În plus, la Sala Palatului vor fi câteva mici momente muzicale, de vioară și de pian. ”Se va auzi în sală, dar nu vor deranja foarte mult fluxul de vaccinare”, a precizat rectorul UMF. În ambele locuri, coordonatorul maratonului vaccinării va fi medicul Mihai Craiu, care s-a oferit voluntar.

Vaccinarea fără programare începe pe 8 mai

Sâmbătă, 8 mai, va începe și vaccinarea fără programare, cu o zi mai târziu decât anunțase inițial, în mod eronat, coordonatorul campaniei de imunizare, Valeriu Gheorghiță. Programul va fi diferit pentru cei care vor merge să se imunizeze, în funcție de vârstă.

Mai exact, persoanele cu vârste de peste 60 de ani care vor merge să se vaccineze anti-Covid-19 fără programare, cu carte de identitate valabilă, vor putea primi doze de ser începând cu ora 08:00, până la ora 20:00. Pentru persoanele cu vârsta sub 60 de ani, programul va începe după ora 14:00. Cei care nu vor prinde loc la centrul de vaccinare împotriva coronavirusului pe care îl vor alege vor primi un bon de ordine în baza căruia vor putea reveni în același loc în zilele următoare. Vezi AICI cine are prioritate la vaccinare!

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI