Surpriză uriaşă în politica românească. PNL vrea să formeze majoritate pentru Guvern cu PSD

Ioana Bucur 01.11.2021, 21:38
Surpriză uriaşă în politica românească. PNL vrea să formeze majoritate pentru Guvern cu PSD

Cu nici 24 de ore înainte de audierile din Parlament, avem parte de o nouă surpriză uriașă în politică românească. În plină criză, liberalii s-au răzgândit: PNL vrea să formeze majoritate pentru Guvern cu PSD.

Liberalii s-au răzgândit, nu mai vor Guvern minoritar

Ședința cerută în regim de urgență, luni seară, de conducerea Partidului Național Liberal, a avut concluzii neașteptate. În condițiile în care marți erau programate audierile în Parlament pentru un Guvern PNL-UDMR, liberalii s-au răzgândit.

„Încă nu s-a decis nimic, încă discutăm. Cert este un lucru: PNL dorește să asigure stabilitatea țării și decizia pe care o vom lua în această seară va fi în această direcție, să nu mai mergem pe incertitudini și pe chestiuni la limită și să mergem pe lucruri care să asigure o majoritate confortabilă în Parlamentul României”, a declarat Alin Nica la Antena 3.

Se pare că Nicolae Ciucă își va depune mandatul de premier al României, gestul fiind, de fapt, doar un truc pentru a mai obține timp pentru negocieri, el urmând să fie desemnat din nou. Se pare că primul partid vizat de liberali ar fi nimeni altul decât PSD.

„Cred că se impune o intrare la guvernare a PSD”

Printre primii social-democrați care au vorbit despre intrarea la guvernare a PSD a fost Lia Olguța Vasilescu.

„Nouă trebuia sa ni se dea mandatul (să formăm guvernul) încă din 2020. După doi ani de guvernare de dreapta, a înțeles și populația că dacă mai stăm așa nu reparăm nimic. Încă trei ani cu guvernare de dreapta și poate să vina orice partid de pe lumea asta, că nu va putea să repare.

Cred că se impune o intrare la guvernare a PSD. Noi ne-am și oferit, cu specialiștii noștri”, a spus Olguța Vasilescu, luni, la România TV.

PNL vrea să formeze majoritate pentru Guvern cu PSD
Nicolae Ciuca

Ludovic Orban: „Nici nu știu de ce a fost desemnat”

Fostul preşedinte al PNL Ludovic Orban a comentat, luni seară, depunerea mandatului de către premierul desemnat:

„Şi-a dat seama că nu are nicio şansă să fie investit Guvernul, un lucru care era cunoscut încă de la desemnarea sa. Era clar ca nu avea nicio şansă, nici nu ştiu de ce a fost desemnat”, a spus Ludovic Orban.

Orban a afirmat că liberalii iau decizii, sub noua conducere, „cam cum se plimba Cîţu când a fost oprit în SUA”.

„Personal nu pot să înţeleg acest sir de decizii care nu au făcut altceva decât să ducă la prelungirea crizei politice, o prelungire a crizei politice şi guvernamentale într-o situaţie extrem de gravă pentru România şi cetăţenii români”, a adăugat fostul preşedinte al liberalilor.

Urmăriți Impact.ro și pe