Surpriză pentru românii care stau la bloc. S-a anunțat și data: 20 septembrie 2022

Andra Daoud 14.09.2022, 19:01
Surpriză pentru românii care stau la bloc. S-a anunțat și data: 20 septembrie 2022

Anunț important pentru românii care locuiesc la bloc. Administrația locală a luat o decizie care îi vizează pe sute de mii de români care locuiesc în apartamente. Se întâmplă din 20 septembrie și are legătură cu încălzirea în sezonul rece. Ce se întâmplă toamna aceasta cu cei care sunt racordați la sistemul centralizat de încălzire și ce obligație au cetățenii.

Anunțul care îi vizează pe românii care locuiesc la bloc

Vești importante pentru sute de mii de bucureșteni care locuiesc la bloc și care sunt racordați la sistemul centralizat de încălzire. Marți, 20 septembrie, încep să fie încărcate cu apă instalațiile de alimentare cu agent termic. În același timp, se efectuează probe pentru a verifica presiunea instalațiilor interioare. Anunțul a fost făcut de Compania Municipală Termoenergetica (CMTEB) S.A.

Bucureștenii urmează să fie anunțați exact când va avea loc testarea în blocul lor, iar data pentru fiecare zonă în parte va fi afișată în fiecare scară de bloc, dat fiind faptul că încăcarea cu apă a instalațiilor nu se va face în același timp în toate sectoarele din București. Acțiunea este necesară pentru a pregăti rețeaua de termoficare pentru sezonul de încălzire 2022-2023.

Surpriza pentru romanii care stau la bloc. S-a anuntat si data: 20 septembrie 2022
Termoenergetica incepe verificarea instalatiilor celor care sunt racordati la retea

Recomandarea Termoenergetica pentru clienți

În contextul verificărilor care vor fi efectuate, Termoenergetica a transmis și o solicitare către clienți. Compania le-a cerut oamenilor care sunt racordați la sistemul de încălzire să să asigure că lucrările la instalațiile interioare din imobile vor fi finalizate la timp, astfel încât să nu existe incidente precum inundații în apartamente sau în subsoluri, în momentul încărcării cu apă.

Asociațiile de proprietari au obligația să se asigure că instalațiile interioare de alimentare cu energie termică sunt funcționale și că s-au finalizat lucrările din interiorul imobilelor până în momentul efectuării probelor. Românii trebuie să mai știe că debranșarea instalațiilor interioare de încălzire și/sau apă caldă ale consumatorilor nu mai poate fi efectuată pe parcursul sezonului de încălzire.

În ceez ce privește tariful pe care îl va avea gigacaloria în acest an, primarul Capitalei, Nicușor Dan, a declarat că deocamdată nu se pune problema ca prețul să creacă în acest an.

„Legat de preţul pentru iarna asta, noua ordonanţă de urgenţă plafonează şi pentru sistemele centralizate ale localităţilor. Dacă nu se întâmplă ceva extraordinar, nu se pune problema să modificăm tarifele.

Problema este, din nou, a fluxului de numerar. Pentru că statul decontează după un timp şi trebuie să avem o sumă de bani cu care să plătim, pentru ca statul să poată să ne deconteze ulterior”, a transmis edilul.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe