Surpriză mare în transferul lui Ianis Hagi. Ce s-a întâmplat cu banii plătiți de scoțieni

Andrei Cezar 03.06.2020, 13:56
Surpriză mare în transferul lui Ianis Hagi. Ce s-a întâmplat cu banii plătiți de scoțieni

Supriză în cazul transferului lui Ianis Hagi la Glasgow Rangers. După ce a fost parafat transferul, s-a aflat și suma exactă pentru care Genk i-a dat drumul fotbalistului român la gruparea scoțiană. Chiar dacă inițial se vorbea de suma de 5 milioane de euro, pandemia și-a pus amprenta și pe cota jucătorului, iar suma de transfer a scăzut considerabil.

Cât au plătit scoțienii pe Ianis Hagi

Internaționalul român a ajuns la Glasgow Rangers în luna ianuarie, sub formă de împrumut, de la gruparea belgiana Genk. Belgienii îi stabiliseră o clauză de cumpărare de 5 milioane de euro. Partidele bune reușite de Ianis în tricoul scoțienilor l-au propulsat rapid în preferințele fanilor, impresionându-l inclusiv pe antrenorul lui Glasgow, Steven Gerrard.

Dorit insistent de tehnician nu numai sub formă de împrumut, ci sub forma unui transfer definitiv, cele două echipe s-au așezat la masa negocierilor. Chiar dacă prețul inițial al jucătorului român era de 5 milioane de euro, belgienii de la Genk au dat dovadă de înțelegere, după perioada de pandemie, și au acceptat o sumă de transfer mai mică.

Glasgow Rangers a virat în conturile lui Genk suma de 3,5 milioane de euro, în schimbul transferului definitiv al lui Ianis Hagi.

„Cu siguranță lumea s-a schimbat enorm între ianuarie și finalul sezonului. Trebuie să le fim recunoscători celor de la Genk deoarece au fost destul de fericiți să se așeze la masa negocierilor și am avut o discuție despre felul în care putem face această afacere într-o manieră diferită decât cea stabilită în ianuarie.

A fost flexibil, dar pentru tânărul Ianis Hagi a fost ceva ce și-a dorit cu adevărat să facă și asta a ajutat, iar cei de la Genk erau conștienți că românul vrea să devină jucătorul lui Glasgow Rangers. Steven Gerrard și-a dorit cu adevărat să-l aibă aici așa că am reușit să rezolvăm totul”, a spus Ross Wilson, directorul sportiv al lui Glasgow Rangers, pentru Daily Record.

Surpriză mare în transferul lui Ianis Hagi. Ce s-a întâmplat cu banii plătiți de scoțieni
Surpriză mare în transferul lui Ianis Hagi. Ce s-a întâmplat cu banii plătiți de scoțieni

Reacția lui Gică Hagi

Gică Hagi este fericit pentru transferul fiului său în Scoția și consideră că sub îndrumarea lui Steven Gerrard, Ianis va avea foarte mult de câștigat.

„Glasgow Rangers e un club foarte mare, cu o istorie bogată și tradiție în Europa. Un club cu o mentalitate câștigătoare, cu suporteri fantastici, pe care orice altă echipă și i-ar dori. Suntem fericiți că a semnat și toate lucrurile enumerate mai sus îl vor ajuta pe Ianis să devină mai bun. I-am spus că e clubul ideal pentru el.

Ianis a fost dorit de antrenor. Steven Gerrard a fost un jucător excelent, un lider, iar acum este un antrenor câștigător, cu o mentalitate de învigător. Ianis va avea cu siguranță multe de învățat de la el și îl va ajuta să progreseze mult din punct de vedere mental, tactic și fizic”, a declarat Gică Hagi, într-un interviu acordat publicației scoțiene Heart and Hand.

În urma transferului lui Ianis la Glasgow, Gică Hagi a avut și el de câștigat. FC Viitorul va încasa un procent de 20% din suma de transfer, adică nu mai puțin de 670.000 de euro, potrivit ProSport.ro

Ianis Hagi a marcat trei goluri și a oferit două pase decisive pentru gruparea din Scoția.

 

Urmăriți Impact.ro și pe