Supermarketul din România care retrage urgent mai multe produse alimentare. Sunt contaminate, nu cumva să le consumi!

Stan Filon 03.12.2021, 17:10
Supermarketul din România care retrage urgent mai multe produse alimentare. Sunt contaminate, nu cumva să le consumi!

S-a dat alarma la un supermarket foarte apreciat de altfel de români, după ce s-a descoperit că la raft se vindeau produse care puteau fi foarte periculoase pentru sănătatea cumpărătorilor. S-a decis imediat retragerea produselor periculoase din toată rețeaua de magazine care se întinde pe teritoriul României.

Un supermarket din România retrage mai multe produse periculoase pentru sănătate

Incidentul a avut loc la magazinele Penny. Conducerea companiei a anunţat retragerea de la vânzare a mai multor produse alimentare contaminate cu Salmonella. Bacteria care poate fi foarte periculoasă a fost descoperită la mai multe produse, care au fost retrase imediat de la raft.

Mai exact, au fost retrase de la vânzare pipotele de pui congelate, de 500 de grame, dar şi ficatul de pui congelat, de 1000 de grame, acestea fiind contaminate cu Salmonella enteritidis. Totul s-a aflat după ce compania poloneză Copanex a decis rechemarea produsului „Pipote de pui. Produs congelat. 500g, toate loturile, EAN: 7896589533311”, precum și a produsului „Ficat de pui. Produs congelat. 1000g. Origine: Polonia, Lot: 021121, Data de productie: 17.08.2021, Data de expirare: 17.02.2023, EAN: 5994229001731”.

Un supermarket din Romania retrage mai multe produse periculoase pentru sanatate
Un supermarket din Romania retrage mai multe produse periculoase pentru sanatate

Produse contaminate cu Salmonella

Compania a inițiat retragerea produselor ca urmare a evidențierii prezenței Salmonella enteritidis la unele dintre loturile analizate. Magazinele Penny au lasnat un mesaj către clienții care au cumpărat aceste produse. Aceștia sunt sfîtuiți să distrugă produsele respective sau să le aducă înapoi în magazine, unde își vor primi banii înapoi, chiar dacă nu mai au bonul fiscal.

Bacteria Salmonella trăiește în tractul intestinal al animalelor infectate și la om și poate contamina o varietate de alimente, cum ar fi carne, oua, lapte, fructe de mare, legume, fructe.

Cei mai mulți dintre oamenii infestați cu această bacterie au simptome precum: diaree, febră, crampe abdominale, greaţă şi dureri de cap la 12-72 de ore de la infectare. Starea de rău durează între 4 şi 7 zile şi majoritatea pacienţilor se vindecă fără tratament.

Există din păcate şi cazuri în care pacienţii ajung de urgență laspital. La aceşti pacienţi infecţia cu Salmonella se poate extinde de la intestine în sânge şi apoi către alte organe, formând infestări secundare sub formă de abcese. În aceste cazuri bolnavul poate muri dacă nu este tratat rapid cu antibiotice.

Urmăriți Impact.ro și pe