Îmi plac roșiile, în salate, supe, cu brânză, cu măsline, cu usturoi sau ceapă. Abia aștept vara, să cutreier piețele după roșiile acelea coapte, cărnoase. Salatele cu roșii și castraveți, pfff oricât aș fi la dietă nu mă pot abține să înmoi puțină pâine în ACEA zeamă :). Mai jos, vei regăsi rețeta de supă de roșii cu orez, pentru un gust ca în copilărie.
Pentru că sunt un mare fan al roșiilor, vara mereu cumpăr în cantități mai mari decât pot consuma. Astfel, cu roșiile coapte în exces pregătesc ori supă roșii ori un gazpacho cu gheață.
Gazpacho este acea supă spaniolă care se face din legume crude, ulei de măsline la blender și se consumă rece cu gheață. Dar mie îmi place mai mult supa de roșii care îmi amintește de copilărie și care, de asemenea, se poate consuma și rece.
Așa că, astăzi, am avut poftă de gustul acela de roșii cu cimbru, așa că am făcut rapid o supă de roșii, în care am pus și puțin orez, pentru sațietate.
Vă împărtășesc mai jos ingredientele și modul de prepare al supei de roșii cu orez și cimbru, împreună cu un mic secret despre tehnica de curățare a roșiilor pentru supă.
Această supă o poți prepara în nenumărate combinații cu orez, găluște, fidea sau fără făinoase. De asemenea, poți adăuga busuioc, pătrunjel, parmezan, telemea sărată, crutoane, orice îți place.
Poftă bună!