Supă de roșii cu orez, rețeta copilăriei. Ce ingrediente secrete foloseau bunicile

Matei Oana 04.07.2022, 16:30
Supă de roșii cu orez, rețeta copilăriei. Ce ingrediente secrete foloseau bunicile

Îmi plac roșiile, în salate, supe, cu brânză, cu măsline, cu usturoi sau ceapă. Abia aștept vara, să cutreier piețele după roșiile acelea coapte, cărnoase. Salatele cu roșii și castraveți, pfff  oricât aș fi la dietă nu mă pot abține să înmoi puțină pâine în ACEA zeamă :). Mai jos, vei regăsi rețeta de supă de roșii cu orez, pentru un gust ca în copilărie.

Supă de roșii cu orez și cimbru, rețeta copilăriei

Pentru că sunt un mare fan al roșiilor, vara mereu cumpăr în cantități mai mari decât pot consuma. Astfel, cu roșiile coapte în exces pregătesc ori supă roșii ori un gazpacho cu gheață.

Gazpacho este acea supă spaniolă care se face din legume crude, ulei de măsline la blender și se consumă rece cu gheață.  Dar mie îmi place mai mult supa de roșii care îmi amintește de copilărie și care, de asemenea, se poate consuma și rece.

Așa că, astăzi, am avut poftă de gustul acela de roșii cu cimbru, așa că am făcut rapid o supă de roșii, în care am pus și puțin orez, pentru sațietate.

Vă împărtășesc mai jos ingredientele și modul de prepare al supei de roșii cu orez și cimbru, împreună cu un mic secret despre tehnica de curățare a roșiilor pentru supă.

Ingrediente

  • 1.5 kg roșii foarte coapte
  • 2-3 morcovi
  • 1 ceapă mare
  • 1 buc. pătrunjel rădăcină
  • 3 linguri de orez
  • 2 linguri de ulei
  • cimbru, sare și piper

Cum se face supa de roșii cu orez și cimbru?

  • Pune o oală cu apă la fiert.
  • Spală roșiile și crestează-le ușor pe partea teșită, cu un cuțit. Această metodă te va ajuta să cureți mai ușor coaja.
    După ce apa începe să fiarbă, adaugă roșiile întregi, bine spălate.
  • De ce este necesar să fie decojite roșiile?
    Coaja poate fermenta ușor, astfel supa nu va ține mai mult de doua zile. Dacă nu gătești o cantitate mai mare de supă, poți folosi roșiile fără a le mai decoji.
  • Între timp, curăța legumele, toacă-le mărunt și călește-le împreună cu 2-3 linguri de ulei, în oala în care vei găti supa.
  • Roșiile, pasează- le cu un blender de mănă. Dacă ai hotărât să le decojești, le pasezi după ce ai curățat cojile de pe roșii.
  • Toarnă, în oala de supă, roșiile pasate peste legume, adaugă 2-3 litri de apă și lasă la fiert.
  • Separat, într-o crăticioară fierbe orezul, pentru 20 de minute.
  • La final, după ce au fiert legumele, adaugă orezul și mai lasă pe foc pentru 10 minute.
  • Pune sare, piper și cimbru și supa este gata.

Această supă o poți prepara în nenumărate combinații cu orez, găluște, fidea sau fără făinoase. De asemenea, poți adăuga busuioc, pătrunjel, parmezan, telemea sărată, crutoane, orice îți place.

Poftă bună!

Urmăriți Impact.ro și pe