Supă de conopidă, reţeta perfectă pentru zilele reci de toamnă

Badea Violeta 15.10.2021, 10:46
Supă de conopidă, reţeta perfectă pentru zilele reci de toamnă

Supa este una dintre cele mai cunoscute și apreciate preparate ale bucătăriei. Pe cât este de gustoasă, pe atât este de simplu de făcut. Încearcă să urmezi toți pașii de mai jos și te vei îndrăgosti de această supă pe bază de conopidă. Va deveni preferata ta pentru zilele reci de toamnă.

Rețetă de supă de conopidă

Supa cremă poate fi mereu o idee excelentă, mai ales în timpul sezonului rece. Este un preparat sățios, gustos,  sănătos și nici nu implică foarte mult timp. Așadar, noi îți vom prezenta în următoarele rânduri rețeta de supă de conopidă. Vezi  ingredientele de care vei avea nevoie și modul de preparare.

Reteta de supa de conopida
Reteta de supa de conopida

Ingrediente

  •  conopidă – 500-600 de grame
  • cartofi – 250 de grame
  • o ceapă – 100 de grame
  • un cățel de usturoi
  • o linguriță de ulei de măsline
  • unt cu 82% grăsime – 25 de grame
  • smântână cu minimum 25% grăsime – 150 de grame
  • sare, după gust
  • piper, după gust
  • verdeață tocată, după gust
  • crutoane – opțional

Mod de preparare

Mai întâi, curățăm cartofii de coajă, îi spălăm foarte bine și îi tăiem în formă de cubulețe. Acum, curățăm ceapa și o tăiem fâșii. Tocăm usuroiul foarte mărunt, desfacem conopida în buchețele și o spălăm foarte bine.

În continuare, vom pune pe foc o cratiță de aproximativ patru litri. Adăugăm uleiul de măsline și untul. După ce se încinge bine cratița, vom pune ceapa și usturoiul. Deasupra adăugăm puțină sare, dăm focul mai încet și călim ceapa timp de circa șapte minute. Atenție! Este important să amestecăm pentru a nu se lipi compoziția.

După ce s-a înmuiat ceapa, adăugăm conopida și cartofii în recipient. Apoi, vom turna apă caldă suficientă încât să acopere toate legumele. Acoperim cratița cu un capac și fierbem legumele aproximativ o jumătate de oră. După ce au trecut cele 30 de minute, pasăm cu blenderul legumele până obținem o textură omogenă și fină.

Atenție! Putem modifica consistența supei cremă păstrând o parte din lichid, circa trei polonice. Ulterior, vom adăuga sau nu din lichid după pasarea completă a legumelor.

Într-un vas punem smântâna și două linguri de apă rece. Batem foarte bine cu telul cât să se omogenizeze compoziția. Ulterior, vom pune un polonic din supa fierbinte și vom amesteca bine cu telul. Treptat adăugăm cu polonicul toată supa cremă fierbinte.

Vom amesteca compoziția foarte bine de fiecare dată până se omogenizează. În final, vom așezona supa cremă cu sare, piper, crutoane și verdeață tocată. Spor la treabă și poftă bună!