Sunt scorpioni la IKEA. O angajată a fost înțepată chiar în timp ce desfăcea un colet

Cătălina Burghelea 01.11.2021, 12:44
Sunt scorpioni la IKEA. O angajată a fost înțepată chiar în timp ce desfăcea un colet

Incident șocant la IKEA Băneasa! O angajată a centrului comercial, situat în sectorul 1 al Capitalei, a fost înţepată de un scorpion în timp ce desfăcea un colet. Potrivit autorităţilor, ar fi vorba despre un scorpion de plante, al cărui venin nu este foarte periculos pentru oameni.

O angajată de la IKEA a fost înțepată de un scorpion la locul de muncă

O angajată de la centrul comercial IKEA, din nordul Capitalei, a fost înțepată de un scorpion, când a desfăcut o cutie de banane. Femeia a fost dusă la spital, unde i s-au acordat îngrijiri medicale. Anchetatorii fac cercetări și au deschis un dosar penal pentru nerespectarea măsurilor de securitate în muncă.

Incidentul s-a petrecut în nordul Capitalei

Incidentul a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute, în zona food-court a IKEA Băneasa, situat în nordul Capitalei. Colegii angajeti înțepate de scorpion au chemat ambulanța, care a transportat-o de urgență pe femeie la spital.

Cum s-a petrecut totul

Angajata unui punct de lucru al lanțului celebru de magazine de mobilă și accesorii pentru casă și grădină din Capitală a fost înțepată de un scorpion, după ce a desfăcut o cutie de banane. Incidentul nefericit s-a petrecut vineri, 29 octombrie, în timp ce femeia se afla la muncă şi desfăcea o cutie de banane. Aceasta a fost dusă, în stare conştientă, la Secţia de Toxicologie a Spitalului Floreasca, pentru a primi tratament de specialitate. Între timp, angajata IKEA a fost externată.

Autoritățile au deschis un dosar penal

Autorităţile fac cercetări acum, pentru a stabili cu exactitate condiţiile în care s-a petrecut incidentul. Oamenii legii au deschis şi un dosar penal pentru nerespectarea măsurilor legate de protecţia muncii, anunță Observator News.

”La data de 29 octombrie a.c., Secţia 2 Poliţie a fost sesizată de o unitate spitalicească cu privire la faptul că, la camera de gardă s-a prezentat o femeie care ar fi fost înţepată de un scorpion, care se afla într-o cutie de banane. La momentul producerii evenimentului, femeia şi-ar fi desfăşurat activitatea în bucătaria unui restaurant, ulterior scorpionul fiind strivit şi aruncat de colegii acesteia”, a anunțat Poliţia Capitalei.

În România au mai fost raportate astfel de incidente

Nu este prima dată când este raportat un astfel de incident, în țara noastră. În luna mai a acestui an, o femeie din Constanţa a fost înţepată de un scorpion în timp ce sorta căpşunile dintr-o lădiţă. Femeia era angajată a unui hipermarket din orașul de la malul mării.

Scorpionii sunt des întâlniţi în zonele tropicale şi subtropicale, și mai puțin în cele cu climă temperată, aşa cum este România. Potrivit studiilor, doar 25 dintre speciile de scorpioni au venin suficient de puternic pentru a ucide un om.

IKEA este în România din 2007

IKEA este unul dintre magazinele preferate ale românilor. Compania suedeză comercializează mobilier casnic. Primul magazin IKEA s-a deschis în țara noastră în 2007. Lanțul celebru de magazine de mobilă și accesorii pentru casă și grădină a fost fondat de către o fundație olandeză. Puțină lume știe că literele din numele IKEA vin de la inițialele numelui fondatorului: Ingvar Kamprad. E vine de la numelui fermei unde a crescut: Elmtaryd, în timp ce A provine de la numelui localității în care s-a născut Ingvar Kamprad: Agunnaryd.

Urmăriți Impact.ro și pe