”Sunt hotărât să candidez la Primăria Capitalei”. Anunțul bombă al fostului președinte Băsescu

Elena Avramescu / 28.07.2020, 16:39
”Sunt hotărât să candidez la Primăria Capitalei”. Anunțul bombă al fostului președinte Băsescu

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, a șocat cu ultima declarație, spunând că este hotărât să candizeze, din nou, la Primăria Capitalei. Este o mișcare fără precedent la adresa PSD-ului. Însă acest lucru va fi posibil dacă PNL şi PMP nu ajung la o înţelegere cu privire la candidatura comună la Consiliul General al Municipiului Bucureşti.

Anunțul fără precedent al fostului președinte Băsescu

“Am fost adeptul şi promotorul ideii – dreapta să meargă cu Nicuşor Dan. Dar asta înseamna să mergem măcar într-o alianţă politică. Da, îl susţineţi pe Nicuşor, dar la Consiliul General nu avem liste comune”.

“Decizia mea este să avem o discuţie serioasă în PMP. În cazul în care nu se realizează o alianţă, să candidez pentru PMP. Garantez partidului un scor acceptabil pentru Bucureşti”, a spus Traian Băsescu la Adevărul Live, potrivit Antena 3.

Anunțul bombă al fostului președinte Băsescu
Anunțul bombă al fostului președinte Băsescu

”Sunt hotărât să intru în această competiție”

Se pare că fostul președinte al României vrea să preia frâiele Capitalei (din nou), acesta fiind primarul Bucureștiului în perioada 2000-2004. Asta se poate întâmpla deoarece negocierile dintre PNL şi PMP au eşuat, după ce partidul condus de Eugen Tomac a cerut liste comune cu PNL pentru consiliile de sector, iar liberalii au ținut să refuze.

”Sunt hotărât să intru în această competiţie dacă USR şi PNL vor considera că pot să batjocorească PMP-ul, adică să-i spună votaţi-mi-l pe Nicuşor, dar noi nu discutăm cu voi. Nu poţi să nu faci liste comune la Consiliu”. 

”Dacă nu vor face acest lucru, mă voi considera dezlegat de obligaţia de a fi lacheu. Cum adică vii şi îmi spui… Cum e posibil să îi spui unui partid care are 10 la sută în Bucureşti: îmi susţii candidatul, dar eu nu te vreau pe liste?”, a mai spus acesta.

Astfel, PMP va avea un candidat propriu la sectoare, precum şi la primăria generală, astfel că nu ies lucrurile pentru Nicuşor Dan iar cel care ar putea candida din partea PMP la Primăria Capitalei ar fi chiar Traian Băsescu.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI