Suma uriașă pe care Gheorghe Hagi o primește de la BRD. Cum reușește să ia banii

Marian Cărăvan / 26.10.2020, 15:50
Suma uriașă pe care Gheorghe Hagi o primește de la BRD. Cum reușește să ia banii

Gheorghe Hagi a căutat și a găsit un partener care crede în proiectul său. O sumă uriașă va primi Gheorghe Hagi de la o importantă bancă din România.

Suma uriașă pe Gheorghe Hagi o primește de la BRD

Gheorghe Hagi continuă investițiile în fotbal. A căutat și a găsit un partener vizionar, care crede în proiectul său. „Fabrica de campioni” creată de fostul mare fotbalist român are… viitor. Astfel, BRD finanțează FC Viitorul cu peste 3,5 milioane de euro, pentru investiţii în Academia „Gheorghe Hagi”, informează economica.net.

Este vorba despre contracte pentru facilități de credit în valoare de peste 3,5 milioane euro, destinate atât finanțării proiectelor de investiții, cât și derulării în condiții optime a activității curente a companiei. Banii vor fi utilizaţi în special pentru modernizarea şi extinderea Academiei de Fotbal „Gheorge Hagi”, după cum anunţă un comunicat de presă al companiei.

„Suntem mulțumiți că am găsit în BRD Société Générale un partener vizionar, care finanțează dezvoltarea la un nivel competitiv internațional a capacităților de cantonament din cadrul Centrului de pregatire sportivă „Academia Gheorghe Hagi”. Este foarte important pentru noi să definitivăm anul viitor prima etapă din ceea va deveni unul dintre cele mai performante complexuri sportive din Europa Centrală și de Est, destinate formării și pregătirii viitorilor fotbaliști de succes pe plan internațional”, a declarat Gheorghe Popescu, Președintele clubului FC Viitorul Constanța.

Academia „Gheorghe Hagi” este o adevărată pepinieră pentru fotbalul românesc, mulți jucători de aici fiind promovați la echipele naționale de juniori și seniori.

Suma uriașă pe care Gheorghe Hagi o primește de la BRD. Cum reușește să ia banii
Suma uriașă pe care Gheorghe Hagi o primește de la BRD. Cum reușește să ia banii

Gheorghe Hagi nu mai antrenează de la începutul lunii august

Pe 2 august, Gheorghe Hagi își anunța retragerea de la Viitorul, provocând un adevărat șoc în fotbalul românesc. Gheorghe Hagi renunța să mai antreneze propria echipă, alături de care câștigase și titlul național. La mai bine de două luni de la acel moment, fostul mare fotbalist a dezvăluit de ce a renunțat, de fapt, la postul de antrenor.

„A existat un moment sezonul trecut când am luat decizia de a lăsa un alt antrenor pe bancă, pentru a mă concentra doar pe partea administrativă, dar și pe Academie, care a fost, de fapt, ideea inițială a acestui proiect.

Eu am lucrat constant 10 ani la acest club, în conducere, pe partea tehnică, am făcut scouting”, a spus Gheorghe Hagi, într-un interviu acordat publicației austriece Derstandard.

Regele a dezvăluit că a avut mai multe oferte în ultimele două luni, dar a ales, pentru moment, să ia o pauză de la antrenorat.

Pe banca tehnică de la FC Viitorul, Gică Hagi a adunat în cei șase ani de activitate nu mai puțin de 94 de victorii, 64 de egaluri și 73 de înfrângeri. Și-a trecut în palmares, cu FC Viitorul, titlul de campion al României în anul 2017, precum și Cupa și Supercupa României în 2019.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI