Suma ridicolă pe care a primit-o drept despăgubire inginerul dat afară pentru că postul lui era promis politic. Cazul devenise celebru la nivel național

Ioana Bucur 03.11.2021, 20:45
Suma ridicolă pe care a primit-o drept despăgubire inginerul dat afară pentru că postul lui era promis politic. Cazul devenise celebru la nivel național

A fost unul dintre cele mai discutate cazuri din România. Dat afară pentru că postul său fusese deja promis pe criterii politice, aproape un an mai târziu, a venit și decizia instanței. Care este suma pe care a primit-o drept despăgubire inginerul de la Apele Române.

Ce a decis instanța în cazul inginerului dat afară pentru că postul lui era promis politic

Inginerul Ovidiu Ianculescu a fost pus în situația de a-și prezenta demisia din funcția de director al Sistemului de Gospodărire a Apelor Mureş doar pentru că postul său fusese deja promis, pe criterii politice, unui membru PNL, Elvir Molnar.

Curtea de Apel Târgu Mureș a decis repunerea sa în funcția de director al Sistemului de Gospodărire a Apelor Mureş.

„Admite apelul declarat de reclamantul Ianculescu Ovidiu-Sebastian (cu dom.) împotriva sentinţei civile nr. 109 din 01.02.2021 pronunţată de Tribunalul Mureş. Schimbă hotărârea atacată în sensul că:

Admite în parte acţiunea civilă formulată de reclamantul Ianculescu Ovidiu-Sebastian în contradictoriu cu pârâta Administraţia Naţională Apele Române – Administraţia Bazinală de Apă Mureş (cu sediul).

Anulează Decizia nr. 132 din 10.02.2020 emisă de pârâtă precum şi Actul adiţional nr. 3465/AB/ din 10.02.2020 la contractul individual de muncă nr. 3081 din 10.01.2011.

Dispune restabilirea situaţiei anterioare emiterii deciziei şi actului adiţional, în sensul repunerii reclamantului în funcţia de director SGA Mureş.”

Suma ridicolă pe care a primit-o drept despăgubire inginerul dat afară pentru că postul lui era promis politic
 Inginerul Ovidiu Ianculescu. Foto: Recorder

Ce despăgubiri va primi

Curtea de Apel Târgu Mureș a stabilit și valoarea despăgubirilor pe care trebuie să le primească reclamantul, după umilința cumplită pe care a suferit-o. Astfel, potrivit deciziei, inginerul urmează să primească despăgubiri pentru daune morale în valoare de… 5.000 de lei plus 4.500 de lei cu titlu de cheltuieli de judecată parţiale, la fond şi în apel.

Inginerul a postat decizia instanței pe pagina sa de Facebook, mulțumind avocatului care l-a reprezentat în proces și precizând că, pentru el, nu funcția conta ci confirmarea abuzului săvârșit asupra sa.

„Încep prin a le mulţumi doamnelor avocat: Greu Ancuta-Bianca şi Boilă Lacrima şi completului de judecători de la Curtea de Apel. Este fantastic ceea ce s-a întâmplat! Când am plecat la drumul acesta nu mă gândeam că voi avea şi sorţi de izbândă!

O spun încă o dată: nu funcţia era importantă pentru mine, ci confirmarea abuzului pe care l-am trăit şi pe care am încercat să îl aduc la lumină cu dovezile pe care le-am avut!

Nu sunt un sfânt, voi greşi cu singuranţă în activitatea mea, dar cu siguranţă am să mă străduiesc să îmi fac treaba cât de bine pot! În concluzie, chiar dacă suntem un popor terfelit, aparent fără speranţă, Iată că există speranţă! Doamne ajută tuturor!”, a scris  Ianculescu.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...