Suma pe care o va primi armata ucraineană drept ajutor. Banii vin din vânzarea la licitație a trofeului Eurovision 2022

Iancu Andreea 29.05.2022, 23:11
Suma pe care o va primi armata ucraineană drept ajutor. Banii vin din vânzarea la licitație a trofeului Eurovision 2022

Războiul din Ucraina a afectat serios economia statului aflat în conflict, însă atât Occidentul, cât și alte personalități importante și-au exprimat susținerea pe parcursul celor deja trei luni de atacuri susținute. Armata ucraineană a primit însă un ajutor neașteptat recent, după ce câștigătorii Eurovision 2022, ucrainenii din cadrul Kalush Orchestra, au anunțat că vor scoate la licitație trofeul și vor dona banii obținuți. Suma strânsă de către aceștia este una impresionantă.

Câți bani va primi armata ucraineană din vânzarea trofeului Eurovision 2022

Pentru a-și arăta sprijinul față de eroii războiului din Ucraina, Kalush Orchestra a luat o decizie impresionantă la puțin timp după câștigarea show-ului internațional. Învingătorii competiției Eurovision 2022, care au obținut marele trofeu pe data de 15 mai, au decis să scoată la licitație premiul obținut pentru a strânge fonduri pentru armată și refacerea Ucrainei, grav afectate de conflict.

Duminică, grupul ucrainean Kalush Orchestra a vândut trofeul Eurovision 2022 la licitație, iar banii urmează să fie donați armatei ucrainene. Premiul pe care aceștia l-au câștigat în cadrul competiției a fost scos la vânzare pe Instagram, acolo unde licitația s-a încheiat cu suma finală de 900.000 de dolari. Aceasta urmează să fie donată soldaților care luptă pe front pentru a ține piept armatei lui Vladimir Putin.

„Kalush Orchestra și Serhiy Prytula tocmai au vândut microfonul de cristal de la Eurovision-2022 pentru 900.000 de dolari la o licitație de caritate! Fondurile au fost strânse pentru complexul de drone PD-2 pentru armata ucraineană.”, se arată într-o postare oficială pe Instagram.

Kalush Orchestra plănuiește să strângă fonduri pentru Ucraina în cadrul turneului din Europa

Pe de altă parte, cântăreții din Ucraina au anunțat că vor organiza și un turneu în Europa. Acesta este menit să adauge donației către armată și mai multe fonduri care să sprijine statul ucrainean în contextul refacerii de care are nevoie în lunile ce urmează. Oleh Psiuk, solistul grupului, s-a oferit să vândă pălăria în formă de găleată roz pe care a purtat-o pe scenă, pentru a suplimenta fondurile finale.

Grupul Kalush Orchestra a reușit să câștige concursul Eurovision, pe 15 mai, cu piesa „Stefania”, după ce statele europene și Australia s-au arătat sensibile la tragedia pe care o traversează țara. Această competiție a reprezentat primul eveniment cultural major la care au participat ucrainenii de la începutul războiului, din 24 februarie. Mulți dintre spectatori s-au arătat solidari cu Ucraina și au ales să fluture steagul național al țării pe parcursul evenimentului.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...