Suma pe care o lua Benone Sinulescu de la statul român. Soția a spus cifrele exacte. ”Cu banii ăștia trăia”

Badea Violeta 28.11.2021, 18:30
Suma pe care o lua Benone Sinulescu de la statul român. Soția a spus cifrele exacte. ”Cu banii ăștia trăia”

Benone Sinulescu și-a dat ultima suflare la vârsta de 84 de ani, din cauza unei pneumonii. Moartea artistului a lăsat în urmă multă durere, dar și o groază de controverse. Nu de puține ori s-a zvonit că interpretul de muzică populară ar fi reușit să strângă o avere impresionantă. Iată ce sumă primea, de fapt, cântărețul de la statul român.

Ce pensie avea Benone Sinulescu

Benone Sinulescu a decedat pe data de 18 noiembrie 2021. Moartea artistului a fost provocată de o pneumonie. De asemenea, acesta se confrunta cu mai multe probleme de sănătate.

Amintim că regretatul interpret de muzică populară a fost găsit inconștient în casă în luna iulie a acestui an. La vremea aceea, doctorii s-au arătat extrem de îngrijorați, dar artistul reușise să-și revină. Cu toate astea, organismul său nu a rezistat șiîn fața acestei pneumonii.

Benone Sinulescu tocmai se retrăsese la țară în localitatea Bârzava din Arad, acolo unde își ducea traiul din banii pe care îi primea de la statul român. Acum, soția sa, Elena Sinulescu, a dezvăluit și valoarea pensiei pe care o încasa regretatul artist.

Benone avea o pensie de 2.700 de lei, la care se adăuga o indemnizație de merit, mult mai mare ca pensie, în valoare de 6000 de lei. Indemnizație de merit au avut mulți alți artiști din țară, nu doar el. Cu acești bani a trăit în ultimii ani!”, a declarat partenera de viață a cântărețului pentru Playtech.ro.

Benone Sinulescu si sotia sa
Benone Sinulescu si sotia sa

Benone Sinulescu şi-a făcut din timp testamentul

Benone Sinulescu și-a făcut testamentul cu mulți ani în urmă. Acesta a decis să-i lase soției toată agoniseala sa de-o viață în anul 2014. Cei doi soți nu au avut niciodată copii, așa că după ce Elena nu va mai fi, nepoții vor moșteni toată averea artistului.

„Eu şi soţia mea avem reciprocitate… Dacă mor eu, totul îi rămâne ei… Şi drepturile de autor, casele din Bucureşti, Buzău şi de lângă Arad, banii, toată averea noastră. Şi invers… Doar că soţia mea, fiind inginer chimist, nu are drepturi de autor. În acest sens, am făcut deja testamentul la notariat.

Am preferat să fie ceva gândit din vreme. Drepturile de autor nu le vom lăsa de izbelişte. După ce niciunul dintre noi nu va mai trăi, avem nepoţi. Şi eu, şi nevastă-mea avem familii mari”, spunea cu ani în urmă Benone Sinulescu pentru un ziar bucureștean care nu mai există în prezent.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...