Suma modică pentru care se vinde casa în care a copilărit Arsenie Boca. Mulţi români şi-ar permite să o cumpere

Ana Anitoiu 28.06.2022, 11:04

Casa în care a copilărit Arsenie Boca, aflată pe o proprietate de 8,5 hectare din județul Hunedoara și considerată un loc sfânt, se vinde pentru o sumă modică. Mulţi români şi-ar permite să o cumpere. Părintele a locuit acolo până la vârsta de 12 ani.

Pentru ce sumă se vinde casa copilăriei lui Arsenie Boca

Mai exact, casa în care a copilărit părintele Arsenie Boca a fost pusă la vânzare de o agenție imobiliară din Cluj-Napoca. Anunțul a fost publicat pe olx.ro și precizează că aceasta este o oportunitate unică pentru investitorii imobiliari. Suma cerută este de 10.000 de lei.

„Ocazie unică! Se vinde locul natal al Sfântului Părinte Arsenie Boca. 10.000 lei. Oportunitate unică, în România, pentru investitorii imobiliari! Se vinde locul natal al Sfântului Părinte Arsenie Boca, de pe dealul Bujoara, din satul Vața de Sus, comuna Vața de Jos, județul Hunedoara.

În Munții Metaliferici, din județul Hunedoara, într-un peisaj de poveste, într-un loc retras, binecuvântat, la o altitudine de 600-650 m, în 1910 a văzut lumina zilei, cel ce avea să fie cunoscut și numit în popor Sfântul Ardealului, părintele Arsenie Boca. Aici și-a petrecut copilăria până la vârsta de 12 ani, alături de mama sfinției sale, Creștina și tatăl Iosif”, arată anunțul.

Suma modica pentru care se vinde casa in care a copilarit Arsenie Boca
Casa in care a copilarit Arsenie Boca

Cum arată casa în care a copilărit Arsenie Boca, scoasă la vânzare

De asemenea, anunțul de vânzare a casei în care a copilărit părintele Arsenie Boca precizează că din aceasta se mai păstrează doar vatra, ce este însemnată de o cruce de marmură albă ridicată de credincioși. În plus, în locul în care a trăit el până la 12 ani se află o mică biserică a Schitului de măicuțe Bujoara, ce poartă hramul și ocrotirea Sfântului Ioan Iacob Hozevitul, de la Neamț.

„Proprietatea are 8,5 Ha – Teren extravilan, fânețe și teren arabil, 2 căsuțe + anexă + 1 foișor de vară. Locația: satul Vața de Sus, comuna Vața de Jos, județul Hunedoara, România.

Proprietatea face parte din patrimoniul spiritual ortodox, unică, inestimabilă, ca valoare spirituală. Aşteptăm ofertele dumneavoastră, pentru cumpărarea acestui mirific loc pământesc!”, mai arată anunțul publicat pe olx.ro.

În luna decembrie a anului trecut, o icoană pictată de Arsenie Boca s-a vândut pentru o sumă uriașă la o licitație organizată de Artmark. El i-a oferit-o părintelui Ieronim Grovu de la Sâmbăta de Sus, cu o dedicație și o semnătură pe verso. Deși prețul de pornire a fost de 350 de euro, cel final a fost de 17.000 de euro. Adică peste 84.000 de lei.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...