Sumă mare de bani găsită într-o comună din Iași. Câți localnici au dat buzna să reclame că ei sunt păgubași

Ana Anitoiu 08.04.2021, 08:37
Sumă mare de bani găsită într-o comună din Iași. Câți localnici au dat buzna să reclame că ei sunt păgubași

O sumă mare de bani a fost găsită într-o comună din Iași. După ce Poliția a făcut acest anunț, pentru ca persoana care a pierdut-o să o recupereze, mai mulți localnici au dat buzna să reclame că ei sunt păgubași. Decizia pe care a luat-o primarul ca să țină la distanță impostorii este incredibilă.

Câți localnici au dat reclamat că ei sunt păgubași

Un localnic de bună-credință a găsit o sumă de bani considerabilă pe stradă, în localitatea Mogoşeşti din județul Iași. Bărbatul în vârstă de 65 de ani a anunțat Poliția, după care a izbucnit haosul. Zeci de săteni și-au încercat norocul, sperând să pună mâna pe mica avere.

”Poliţiştii au fost sesizaţi de către un cetăţean în vârstă de 65 de ani că a găsit o sumă de bani în localitatea Mogoşeşti. Banii au fost lăsaţi în grija poliţiştilor şi se fac verificări pentru stabilirea identităţii persoanei care i-a pierdut. De asemenea, poliţiştii i-au transmis mulţumiri persoanei în cauză pentru simţul civic de care a dat dovadă”, au transmis reprezentanţii IPJ Iaşi.

Suma mare de bani gasita intr-o comuna din Iasi. Cati localnici au dat buzna sa reclame ca ei sunt pagubasi
Bancnote numarate de o persoana

Ce măsuri de precauție au luat polițiștii

Polițiștii au luat unele măsuri de precauție pentru ca banii pierduți să nu ajungă la un impostor. Astfel, suma exactă este ținută secretă de către autorităţi, până când se va afla cine este persoana căreia îi aparține. Mulți oameni au spus că ei sunt păgubașii, declarând diverse sume, dar fără să precizeze locul în care le-au pierdut. În plus, oamenii legii au ales să nu divulge identitatea persoanei care a raportat pierderea.

”Este o sumă foarte mare de bani, care a fost găsită în centrul comunei Mogoşeşti. Până în momentul de faţă nu am găsit proprietarul banilor, însă mai mulţi localnici s-au prezentat sau au sunat pentru a recupera banii, dar nimeni nu dă detalii despre suma pierdută. Cei mai mulţi au sunat că au pierdut o sumă de bani în urmă cu mai mult timp, dar nu ştiu nici data şi nici suma, dar cred că e posibil să fie cei găsiţi luni. Nu putem înapoia banii oricui spune că i-a pierdut, trebuie să ştie măcar suma exactă şi din acest motiv nu divulgăm identitatea celui care i-a găsit, pentru a nu fi presat sau influenţat în vreun fel, deoarece este singurul care ştie suma exactă”, a declarat primarul comunei Mogoşeşti, Rodica Popa.

Măsura inedită pe care a luat-o primarul ca să îndepărteze impostorii

Aceste măsuri de siguranță nu sunt singurele ce au fost luate în comuna ieșeană Mogoșești. Primarul s-a gândit și la o metodă inedită prin care să reușească să îndepărteze impostorii, astfel încât suma de bani ce a fost pierdută să ajungă la persoana căreia îi aparține.

Mai exact, în cazul în care până sâmbătă, 10 aprilie, păgubitul nu va fi găsit, primarul comunei, Rodica Popa, le va transmite preoţilor să anunţe la slujbă faptul că s-au pierdut bani, dar şi să îi roage pe localnici să fie sinceri, astfel încât să contribuie la găsirea celui care a rămas fără acea sumă importantă.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...