Suma încasată lunar de cel mai puternic om al lumii. Ce salariu primeşte, de fapt, preşedintele SUA

Ioana Bucur 21.01.2021, 15:11
Suma încasată lunar de cel mai puternic om al lumii. Ce salariu primeşte, de fapt, preşedintele SUA

Este cel mai râvnit statut din lume. Înseamnă putere și influență uriașe, dar câți bani aduce, în cont, „job-ul” de președinte SUA? Cu cât își plătesc americanii primul om în stat, în comparație cu un medic sau un director de multinațională?

Ce salariu primeşte, de fapt, preşedintele SUA

Istoria președinților SUA începe cu George Washington. Când și-a început mandatul, în anul 1789, primea un salariu anual de 25.000 de dolari. Asta înseamnă că suma încasată lunar de cel puternic om din lume depășea cu puțin 2.000 de dolari. De atunci, veniturile președintelui SUA au trecut prin cinci salturi impresionante.

Ultima, poate și cea mai spectaculoasă, a fost în 2001, atunci când Congresul a decis ca salariul primit de cel mai puternic om al lumii să se dubleze, de la 200.000 la 400.000 de dolari pe an. În plus, mai primește câte 50.000 de dolari, tot anual, pentru diverse cheltuieli, sub forma unei alocații suplimentare. Astfel, suma primită de președintele SUA îl plasează în topul locuitorilor cu cele mai mari venituri din Statele Unite ale Americii. Însă, în afară de salariu, cel mai puternic om al lumii primește o serie întreagă de beneficii, iar pensia cu care pleacă de la Casa Albă este fabuloasă.

Donald Trump, cum poate era de așteptat, a făcut un anunț ce a luat prin suprindere întreaga lume. Ce salariul a încasat, de fapt, în cei patru ani de mandat? Mai multe detalii despre acest subiect, puteți citi pe Știri din Lume.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...