Suma imensă pe care România o primește de la Comisia Europeană. La ce va fi folosită

Suma imensă pe care România o primește de la Comisia Europeană. La ce va fi folosită

Comisia Europeană (CE) va ajuta România cu mai mult de 1 miliard de euro pentru ca ţara noastră să poată gestiona criza momentană, provocată de pandemie. Ajutorul financiar a fost anunţat printr-o scrisoare pe care autorităţile de la Bucureşti au primit-o de la CE.

CE ajută România cu 1 miliard de euro pentru lupta împotriva pandemiei

Ţara noastră va primi de la Comisia Europeană peste 1 miliard de euro, bani ce urmează a fi folosiţi pentru combaterea virusului cu care se luptă acum întreaga lume. Măsura a fost anunţată printr-o scrisoare primită de oficialii români, scrisoare ce a fost semnată de comisarii europeni Elisa Ferreira şi Nicolas Schmit.

CE ajută România cu 1 miliard de euro pentru lupta împotriva epidemiei de coronavirus

CE ajută România cu 1 miliard de euro pentru lupta împotriva epidemiei de coronavirus. Sursa foto: digi24.ro

Cum se împarte miliardul de euro

Ce înseamnă, de fapt, miliardul de euro? Astfel, 483.000.000 euro – prin renunţarea în acest an la obligaţia de a solicita României rambursarea prefinanţărilor neutilizate din fondurile structurale

637.000.000 euro-prin virarea avansului aferent fondurilor structurale pentru anul 2020 în cursul lunilor martie şi aprilie.

Pe de altă parte, Guvernul României a lansat o serie de măsuri economice menite să ajute mediul de afaceri în contextul epidemiei cu care se confruntă în acest moment țara noastră, la fel ca și întreaga lume.  Ordonanţele privind măsurile economice au fost publicate sâmbătă în Monitorul Oficial.

Având în vedere că Ministerul Finanţelor Publice a lansat un amplu program de garantare şi subvenţionare a creditelor pentru IMM-uri în scopul de a susţine mediul privat şi în special sectoarele lovite puternic de criza cauzată de virusul COVID-19, dar şi măsura de a rambursa cât mai urgent TVA pentru a asigura fluxul de capital, injecţii de capital către companii, iar pentru a beneficia de o rambursare companiile trebuie să aibă o situaţie fiscală actualizată, s-a decis renunţarea la propunerea de prorogare a termenului de depunere a declaraţiilor“, precizează Ministerul Finanţelor şi ANAF.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI