Suma imensă care a dispărut din Primăria Capitalei. Ce s-a descoperit la controlul de la Finanțe

Mihai Roșoiu / 12.10.2020, 15:12
Suma imensă care a dispărut din Primăria Capitalei. Ce s-a descoperit la controlul de la Finanțe

O sumă uriașă ar fi dispărut din Primăria Municipiului București. Este o informație oficială ce a apărut pe pagina de Facebook a Ministrului de Finanțe, Florin Cîțu.

200 de milioane de lei, prejudiciu la PMB

Sunt nereguli importante la Primăria Municipiului București. Afirmația îi aparține lui Florin Cîțu, omul care se ocupă de finanțele României și care a dezvăluit că există un prejudiciu major descoperit de angajații ministerului. În ultimele zile, mai mulți specialiști ai Ministerului de Finanțe au efectuat un control la PMB. Rezultatele controlului arată că o sumă importantă ar fi dispărut.

„Să fie clar pentru toată lumea.
Suma totală pe care inspectorii MFP au calculat-o, în urma controlului efectuat la PMB, ca fiind prejudiciu, este de aproximativ 200 milioane lei (în jur de 40 de milioane euro)”, a scris Ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Suma imensă care a dispărut din Primăria Capitalei
Suma imensă care a dispărut din Primăria Capitalei

De altfel, Florin Cîțu a detaliat rezultatele controlului efectuat de angajații aflați în subordinea sa la instituția din Capitală:

“Aş vrea să ştiţi situaţia reală a finanţelor Primăriei Municipiului Bucureşti, pentru că toţi trăim în acest oraş şi vrem să ştim cum au fost cheltuiţi banii în acest an. În primul rând, câteva informaţii generale. Veniturile Primăriei Municipiului Bucureşti în 2020 sunt undeva la 3,5 miliarde de lei. Acesta este bugetul, 3,5 miliarde de lei. Încasările în septembrie sunt la aproape 99%. Deci, au fost venituri la Primăria Municipiului Bucureşti”, a spus Florin Cîţu, conform Agerpres.

Nicușor Dan „a pariat” pe demiteri și condamnări

Suma imensă, care a dispărut din Primăria Capitalei, vine să confirme cele spuse de Nicușor Dan. Primarul general anunța încă dinainte de scrutin, numeroase nereguli în instituția bucureșteană. De altfel, între noul edil și reprezentanții primăriei s-a purtat un război permanent. Imediat după ce victoria sa la alegerile din septembrie a fost validată, Nicușor Dan a afirmat că „ar paria” pe demiteri și chiar arestări în rândul angajaților primăriei.

Suma imensă care a dispărut din Primăria Capitalei
Suma imensă care a dispărut din Primăria Capitalei

Pe de altă parte, Florin Cîțu este convins că situații similare ar putea exista și alte primării și crede că astfel de controale ale angajaților ministerului sunt de bun augur:

„Încă din primul moment când am venit la Ministerul de Finanţe am cerut o situaţie a controalelor activităţii financiare sau a modului în care au fost cheltuiţi banii publici în instituţiile statului. Am cerut acest lucru pentru toate instituţiile. Bineînţeles, situaţia pe care am primit-o a fost departe de a fi îmbucurătoare. Am găsit companii care nu au avut o analiză a situaţiei economice financiare făcută în ultimii 10 ani. în ultimii 15 ani.”

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI