Suma fabuloasă pe care Nadia Comăneci o încasează lunar de la statul român. Mulți doar visează la o pensie ca a fostei gimnaste

Stan Filon, Ana Chivu 31.03.2023, 09:17

S-a aflat suma fabuloasă pe care Nadia Comăneci o încasează lunar de la statul român! Este o pensie foarte mare, raportată la pensiile normale din România, dar mică în comparație cu pensiile speciale din țara noastră. Dacă iluștrii necunoscuți, dar speciali, primesc pensii de sute de milioane de lei, Nadia Comăneci este, totuși, „Zeița de la Montreal”.

Suma fabuloasă pe care Nadia Comăneci o încasează lunar de la statul român

Așadar, fosta gimnastă Nadia Comăneci primește în fiecare lună o pensie ce pare fabuloasă pentru România, dar în Statele Unite ale Americii, țara în care trăiește fosta glorie a gimnasticii mondiale, reprezintă probabil doar un salariu aproape decent.

„Zeița de la Montreal” a fugit din România pe 27 noiembrie 1989, chiar cu o lună înainte de Revoluție. Fosta glorie a gimnasticii mondiale s-a stabilit în Norman, un orășel de lângă Cleveland, capitala statului Ohio. Acolo, împreună cu soțul și fiul lor, Nadia Comăneci locuiește într-o casă de 310 metri pătrați, estimată la 400.000 de euro.

Suma fabuloasa pe care Nadia Comaneci o incaseaza lunar de la statul roman
Suma fabuloasa pe care Nadia Comaneci o incaseaza lunar de la statul roman

Nadia Comăneci are o avere estimată la 25 de milioane de dolari

Este locuința de suflet a Nadiei. Casa a fost construită în 1992 și are 4 camere, 4 băi și o piscină, însă nu este singura proprietate a Nadiei Comăneci. Bart și Nadia au și o casă de vacanță în California, estimată la 2 milioane de dolari, iar averea lor a fost estimată undeva la 25 de milioane de dolari.

La această avere se adaugă și venitul pe care statul român i-l plătește în fiecare lună fostei campioane, care este de 13.149 de lei, aproximativ 2.800 de dolari. Dar ce a făcut Nadia pentru România, pe lângă faptul că a dus tricolorul în cele mai îndepărtate colțuri ale lumii și a uluit lumea gimnasticii mondiale? Ei bine, Nadia a intrat în istoria sportului românesc și mondial în 1976, la Montreal, când a reușit să obțină prima notă de 10 la Jocurile Olimpice. Per total, marea noastră campioană a câștigat 5 medalii olimpice de aur, la Jocurile Olimpice din 1976 și 1980.

Păpușa Nadia

Anul trecut, Nadia Comăneci s-a decis să împartă cu urmăritorii săi de pe rețelele sociale o bucată de istorie. Este o amintire superbă pentru ea, pe care a ținut-o departe de ochii curioșilor timp de aproape 50 de ani. Cu siguranță o păstrează la loc de cinste, mai ales că o reprezintă. Vorbim despre păpușa Nadia, cu care s-a pozat fosta gimnastă chiar anul trecut.

„Mica mea bucățică de istorie!”, a scris Nadia Comăneci, alături de imaginea cu celebra păpușă. Imediat după ce Nadia Comăneci s-a transformat în „Zeița de la Montreal”, fabrica „Arădeanca” a început să producă o păpuşă personalizată, dedicată Nadiei Comăneci. Aceasta a fost prima și singura astfel de jucărie dedicată Nadiei Comăneci din România, pe vremea comunismului.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...