EXCLUSIV

Suma exorbitantă pe care Mihai Trăistariu a plătit-o la gaze. „Nu poţi să rezişti aşa, e imposibil”. Ce are de gând să facă artistul EXCLUSIV

Alexandru Catalan 19.01.2022, 18:33
Suma exorbitantă pe care Mihai Trăistariu a plătit-o la gaze. „Nu poţi să rezişti aşa, e imposibil”. Ce are de gând să facă artistul EXCLUSIV

Mihai Trăistariu ia în calcul să dea în judecată furnizorul de gaze naturale după primele facturi exorbitante primite în această iarnă. Acesta a scos din buzunar 2400 de lei pentru a le achita, de teamă să nu fie nevoit să întrerupă cursurile de la școala sa de muzică.

Mihai Trăistariu se gândește să dea în judecată furnizorul de gaze

Mihai Trăistariu pare decis să ducă la un alt nivel „războiul” pornit în această iarnă cu furnizorul său de gaze naturale. Mai exact, solistul care ne-a reprezentat cu cinste țara la diverse concursuri internaționale, inclusiv Eurovision, cu ceva ani în urmă, ia în calcul să dea în judecată firma furnizoare.

„A trebuit să scot din buzunar aproape 2.400 de lei și să achit acea primă factură exagerat de mare care a venit în contul firmei mele pentru școala de muzică pe care o am în Constanța. Mi-a fost frică că dacă nu respect termenul până la care trebuia să achit suma în cauză, mi-ar fi tăiat gazul, caz în care cursanții mei nu ar mai fi putut veni la clasă.

Însă, am decis să mai fac un pas în plus. Am consultat un avocat care analizează posibilitatea de a da în judecată firma furnizoare de gaze, fiindcă după părerea mea nu se justifică această creștere uluitoare a prețului și a facturilor emise către oameni și instituții.

Față de anul trecut am plătit de aproape patru ori mai mult. Dacă în 2021 am achitat 700 de lei, pentru luna cea mai geroasă din an, anul acesta am ajuns la 2.400. Și nu am bifat încă în luna cea mai grea. Mi-e și frică să mă gândesc la ce valoare voi fi taxat la următoarea factură!”, a precizat el pentru impact.ro.

Suma exorbitantă pe care Mihai Trăistariu a plătit-o la gaze.
Mihai Trăistariu începe să fluiere a pagubă după achitarea primelor facturi de utilități din această iarnă 

A scos din buzunar 3.200 de lei pentru achitarea tuturor utilităților

Trăsitariu spune că pe luna trecută a plătit pentru achitarea utilităților circa 3.200 de lei, o sumă pe care o consideră extrem de exagerată. La cei 2.400 de lei pentru gaze s-au adăugat alte opt sute de lei, la curent electric.

„Eu fac parte din categoria micilor întreprinzători. Or, dacă vom plăti în această iarnă facturi monstruos de mari, atunci faliment scrie pe firmele noastre. Nu poți să reziști cu asemenea facturi, e imposibil! După ce plăteam anul trecut toate salariile, și impozitele către stat rămâneam cu circa 1.000 de euro profit lunar.

Acum acest profit e amenințat să dispară. Nu mai îmi rămâne nici măcar pentru un plin de benzină la mașină! Dar guvernanții noștri se fac că conduc, fiindcă nu am văzut încă nimic clar în această privință”, și-a exprimat el nemulțumirea.

Așteaptă măsuri compensatorii

Mihai Trăsitariu mai spune că după ce s-a consultat cu avocatul său a decis să mai aștepte până la finele acestei luni eventualele măsuri compensatorii anunțate recent de cabinetul condus de Nicolae Ciucă. Dacă acestea nu vor începe să producă efecte palpabile, atunci îndrăgitul solist spune că e practic obligat să-și găsească dreptatea în sala de judecată.

„Mai nou am început să fac haz de necaz, oameni buni! La ce prețuri sunt acum, în iarnă, mă gândesc că această chestiune ar putea continua și la vară. Cum am acele apartamente pe care le închiriez pe durata sezonului estival, nu m-ar mira să ajungem să spunem că costul unui banal duș ar putea ajunge la vară la un milion de lei, că de, au crescut iar utilitățile!”, adaugă Mihai Trăstariu.

Până atunci el ia în calcul să facă o investiție și să-și monteze panouri voltaice, pentru a-și asigura singur căldura în casă și la Școala de Muzică. Chiar dacă pentru asta va trebui să scoată din buzunar alte 20.000 de euro.

 

 

Urmăriți Impact.ro și pe