Suma colosală primită de Mugur Mihăescu de la stat pentru barurile sale. Românii muncesc un an şi nu primesc banii ăştia (exclusiv)

Ana Anitoiu 27.07.2021, 22:19
Suma colosală primită de Mugur Mihăescu de la stat pentru barurile sale. Românii muncesc un an şi nu primesc banii ăştia (exclusiv)

Mugur Mihăescu, alias Garcea de la ”Vacanța mare”, ar urma să primească un ajutor de la stat colosal pentru barurile sale, după cum a dezvăluit pentru redacția Playtech-Impact. Cei mai mulți români nu câștigă o asemenea sumă de bani nici după un an de muncă.

Mugur Mihăescu, nemulțumit de întârziere

La primirea veștii că va căpăta acest ajutor de la stat, Mugur Mihăescu s-a declarat nemulțumit de întârziere. Actorul care a fost Garcea în ”Vacanța mare” a spus că în Europa cei aflați în industria opsitalității au obținut sprijin de la stat în urmă cu mai bine de un an.

”Europa i-a ajutat aproape pe loc pe cei care au afaceri asemănătoare cu ale mele. La ei s-a putut, la noi nu s-a putut face acelaşi lucru, iar ajutoarele vin la aproape un an şi jumătate de la declararea stării de urgenţă din cauza pandemiei.

Şi spun că vin aceste ajutoare fiindcă tocmai am semnat contractul în acest sens. Mai aştept doar banii, efectiv, care vor intra în conturi cel mai probabil în cursul lunii august”, a spus Mugur Mihăescu pentru redacția Playtech-Impact.ro.

Suma colosala primita de Mugur Mihaescu de la stat pentru barurile sale. Romanii muncesc un an si nu primesc banii astia (exclusiv)
Mugur Mihaescu

Câți bani va primit Mugur Mihăescu de la stat

În urmă cu mai bine de zece ani, Mugur Mihăescu, acum în vârstă de 53 de ani, s-a lansat în industria ospitalităţii cu deschiderea unui prim pub de influenţă britanică la Bucureşti, ”St. Patrick”, în Centrul Vechi din București. A intrat în afaceri alături de fratele lui, Liviu Mihăescu și împreună au deschis, în același loc, alte două pub-uri, numite ”Party Room” şi ”Kilkeny”.

Cele trei pub-uri au fost afectate de restricțiile impuse de pandemia de coronavirus, astfel că acum Mugur Mihăescu se pregăteşte să primească ajutorul promis de stat. Mai exact, în luna august, el ar urma să obțină un sprijin în valoare de 150.000 de euro net pentru afacerile sale din industria ospitalităţii.

Mugur Mihăescu și fratele lui au pierdut bani începând din martie 2020, fiind obligați să închidă și să redeschidă de mai multe ori pub-urile, în funcție de evoluția ratei ratei infectărilor cu coronavirus şi a restricțiilor impuse de către autorităţi. Cei doi ar fi pierdut aproximativ 1,5 milioane de euro dacă n-ar fi primit ajutorul de la stat.

“Azi pot spune că am 35 de angajaţi. Aş avea nevoie de vreo 60, dar nu am de unde să fac rost de ei, fiindcă cei care au lucrat în domeniul acesta au plecat pur şi simplu, s-au reorientat spre altceva ca să-şi câştige pâinea”, a mai spus Mugur Mihăescu, precizând că în ultimele săptămâni barurile sale au revenit la 80% din capacitatea cu care era obişnuit în vara anului 2019.

Totuși, Mugur Mihăescu nu știe la ce să se aștepte în lunile următoare, în contextul în care mulți experți în domeniul sănătății spun că este posibil să înceapă un al patrulea val al pandemiei de coronavirus în România. Pe de altă parte, Ministerul Economiei a anunțat recent că până la finalul acestui an va oferi ajutoare de stat pentru domeniul HoReCa în valoare de 20% din pierderea înregistrată pe 2020, comparativ cu 2019.