Suceava: Tatăl bebelușului mort după botez, primele declarații pline de durere: „A inghițit 110 ml de apă. I-a curs sânge pe nas”

Elena Avramescu 01.02.2021, 16:43
Suceava: Tatăl bebelușului mort după botez, primele declarații pline de durere: „A inghițit 110 ml de apă. I-a curs sânge pe nas”

Tatăl bebelușului mort după botez, primele declarații. S-a aflat motivul real al decesului bebelușului de numai șase săptămâni. Preotul de la Biserica „Sf. Constantin și Elena”, din Municipiul Suceava, a scufundat copilul complet în cristelnița cu apă, medicii confirmând că micuțul a aspirat lichid în plamani, aceasta fiind cauza morții.

Tatăl bebelușului mort după botez, primele declarații

Evenimentul care trebuia să fie unul fericit în care paărinții își increștinau copilul s-a transformat într-o cumplită tragedie. Deși a trecut printr-o primă cumpănă a vieții fiind născut prematur, copilul nu a reușit să o depășească și pe cea de-a doua și a fost înecat la botez.

L-am dus la Biserică pentru botez, pentru creștinare. Părintele l-a scufundat. Copilul plângea, l-a scufundat de trei ori în apă. L-a scos, l-a pus pentru șters. După am aflat am aflat ca micuțul a înghițit 110 ml de apă. Bă, dacă îl vezi cu gura căscată, că plânge, nu îl scufunzi de tot în apă, a declarat tatăl copilului pentru Monitorul de Suceava.

Tatăl copilului spune că a simțit ca ceva era în neregulă cu micuțul dupa scufundare. La scurt timp, copilului i-a curs sânge din nas, moment în care cei prezenți la eveniment au decis să îl pună cu fața în jos pentru a scoate apa.

Tatal bebelusului mort dupa botez
Preotul Ionel Doru Budeanu

Campanie pentru înlăturarea procedurii de scufundare a bebelușilor în cadelnița cu apă

Copilul a fost adus în cursul zilei de ieri. Stop cardiorespirator, resuscitat în timpul botezului. Dar, din păcate, a decedat în cursul diminetii, în jurul orei 6, a declarat dr. Dan Teodorovici, purtător de cuvânt SJU Suceava pentru acceași publicație.

Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor a luat deja legătura cu preotul slujitor și cu cei prezenți, pentru a stabili circumstanțele în care s-a petrecut această tragedie și a decide măsurile necesare. Tot momentul a fost înregistrat de firma foto-video prezentă la botez, iar imaginile au fost predate autorităților pentru a se stabili cu exactitate cum s-a produs tragedia. De asemenea, pe rețelele sociale a apărut și o campanie pentru înlăturarea procedurii de scufundare a bebelușilor în cădelnița cu apă la botezul creștin-ortodox care s-a dovedit a fi periculos.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...