Suceava: Angajații de la Permise și Înmatriculări, arestați în dosarul șpăgilor, vor rămâne după gratii

Elena Avramescu / 21.01.2021, 14:14
Suceava: Angajații de la Permise și Înmatriculări, arestați în dosarul șpăgilor, vor rămâne după gratii

Angajații de la Permise și Înmatriculări vor rămâne după gratii. Procurorii Direcției Naționale Anticorupție au cerut instanței de judecată competente să se mențină măsurile dispuse acum o lună în cazul inculpaților din dosarul șpăgilor de la Serviciul Permise și Înmatriculări.

Angajații de la Permise și Înmatriculări vor rămâne după gratii

În acest sens, s-a decis prelungirea cu 30 de zile a mandatelor de arestare pentru comisarul-șef Radu-Ionuț Obreja, Gheorghe Ionel Perijoc, Florin Bolohan și Radu Popovici. În ceea ce-i privește pe Cristian Blîndu, Iulian-Florin Mihăiescu, Leon-Ionuț Mihăiescu și Nicolae Cezar Macoviciuc s-a decis prelungirea mandatelor de arestare pentru o perioadă de 25 de zile.

pentru Costică Boicu și Ionică Mirăuță a fost decisă înlocuirea măsurii arestului preventiv cu măsura controlului judiciar. În plus, magistratul de drepturi și libertăți de la Tribunalul Suceava a decis să schimbe măsura arestului la domiciliu luată față de Anamaria Pascal și Silviu Lucian Pandelea cu măsura controlului judiciar. Soluția nu este definitivă și poate fi contestată la Curtea de Apel Suceava.

Angajatii de la Permise si Inmatriculari
Foto: monitorulsv.ro

”Cum se conturase și anterior în cauză, suma minimă pentru favorizarea candidatului era de 200 de euro, iar în funcție de abilitățile deținute de către candidat, precum și vârsta sau sexul acestuia, suma putea urca la 1.200 de euro. Potrivit declarațiilor date de martori, suma de 1.200 de euro garanta promovarea examenului, indiferent de cunoștințele practice deținute de către candidat. Cu privire la această coordonată a fraudării probelor practice, se evidențiază faptul că în urma efectuării perchezițiilor domiciliare, la domiciliile multora dintre inculpați au fost identificate înscrisuri referitoare la persoane care au susținut proba teoretică și care, din probele administrate până în prezent, fără tăgadă, au remis sume de bani pentru a le fi facilitată promovarea probei menționate.

Astfel, în raport de aceste elemente, urmează ca în perioada imediat următoare să se stabilească, prin intermediul audierilor, circumstanțele susținerii și promovării examenelor de către anumiți candidați, probatoriul ce urmează a fi administrat fiind raportat la toți agenții examinatori”, au spus procurorii DNA în propunerea de prelungire a măsurilor privative de libertate luate față de inculpați.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI