Subiecte BAC 2022 la matematică. Ce au avut de rezolvat elevii – Update

Andra Daoud 21.06.2022, 13:30

Subiecte BAC 2022 la matematică. Este o săptămână de foc pentru absolvenții de liceu, care susțin zilele acestea examenul de Bacalaureat. Ziua de marți, 21 iunie, este ziua dedicată probei profilului. Elevii de la Real susțin, așadar, examenul scris la matematică, în timp ce aceia de la Uman dau proba scrisă la istorie. Subiectele sunt făcute publice de Ministerul Educației după începerea examenului și le puteți vedea aici imediat ce vor fi publicate.

Subiecte BAC 2022 la matematică

Update marți, 21 iunie 2022, ora 11. Au fost afișate subiectele de la proba scrisă la matematică. După ora 15, elevii vor putea consulta și baremele de corectare și notare pentru proba scrisă de la această materie.

– Știre inițială –

Marți, 21 iunie, este o zi cu mari emoții pentru absolvenții claselor a XII-a. Cei care susțin examenul maturității s-au putut pregăti având la dispoziție variante de subiecte BAC 2022 la matematică, dar și în cadrul simulării. Dacă proba de luni, la limba română, s-a adresat tuturor elevilor, proba de marți este dedicată profilului, urmând ca miercuri elevii să susțină proba la alegere.

În cadrul simulărilor, probele la matematică și la istorie le-au adus note mari elevilor, însă în ziua de examen lucrurile pot sta diferit, având în vedere că și emoțiile își spun cuvântul.

Ministerul Educației a pus la dispoziție modele de subiecte BAC 2022 pentru toate materiile, astfel încât cei care dau examenul să se poată pregăti și să știe la ce să se aștepte. Candidații care au absolvit o clasă cu profil Real susțin marți, 21 iunie, examenul la matematică. Aceștia au la dispoție trei ore pentru examen. Sunt 3 subiecte care valorează câte 30 de puncte, fiecare cu mai multe cerințe, iar 10 puncte sunt din oficiu.

Pentru fiecare profil în parte, subiectele sunt diferențiate. Sunt diferite tipuri de subiecte BAC 2022 la matematică, cu niveluri de dificultate diferite, pentru că și programa de studiu a fost diferită. Elevii care au absolvit o clasă cu profil matematică-informatică au de rezolvat un subiect cu un grad de dificultate mai mare decât cei care au absolvit științe ale naturii sau un profil la un liceu cu filieră vocațională.

Subiecte Bacalaureat 2022. Ce a picat la examenul scris la matematica 1
Subiecte BAC 2022 la matematica

Câți elevi s-au înscris la examenul de Bacalaureat 2022

Potrivit Ministerului Educației, peste 126.000 de absolvenți s-au înscris pentru a susține examenul maturității în sesiunea iunie-iulie 2022. Elevii au început cu evaluarea competențelor lingvistice și digitale, după care au urmat probele scrise, care se desfășoară pe parcursul a trei zile (patru, în cazul minorităților care dau examen și la limba maternă).

Probele scrise încep la ora 9:00 dimineața, după ce accesul candidaților în sălile de examen se face între ora 7:30 și 8:30. Elevii care susțin examenul de Bacalaureat au voie să intre în săli doar cu actul de identitate și instrumente de scris asupra lor, fără materiale inspiraționale, dispozitive electronice sau orice fel de bagaj. Este interzisă comunicarea cu exteriorul, precum și comunicarea candidaților între ei, în timpul probelor scrise. Toate sălile de examen au parte de monitorizare audio și video.

La ora 9:00, începe examentul propriu-zis. Elevii primesc mult-așteptatele subiecte BAC 2022 la matematică, iar din momentul împărțirii subiectelor au la dispoziție trei ore pentru a le rezolva. După ce începe examenul propriu-zis, Ministerul Educației publică pe internet subiectele.

La câteva ore după încheierea examenului, Ministerul Educației afișează și baremele de corectare, astfel încât elevii își pot calcula punctajul la care să se aștepte, în funcție de barem. Cei care nu vor fi mulțumiți de notele obținute vor putea depune contestații, după afișarea rezultatelor.

Calendar Bacalaureat 2022

 • 6 – 8 iunie – evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română (Proba A);
 • 8 – 9 iunie – evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă (Proba B);
 • 8 – 10 iunie – evaluarea competențelor digitale (Proba D);
 • 4 – 16 iunie – evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională (Proba C).
 • 20 iunie – Limba și literatura română — proba E.a) — proba scrisă;
 • 21 iunie – Proba obligatorie a profilului — proba E.c) — proba scrisă;
 • 22 iunie – Proba la alegere a profilului și specializării — proba E.d) — proba scrisă;
 • 23 iunie – Limba și literatura maternă — proba E.b) — proba scrisă;
 • 27 iunie 2022 – Afișarea rezultatelor la probele scrise (până la ora 12:00) și depunerea contestațiilor în intervalul orar 12:00 – 18:00;
 • 28 – 30 iunie – Rezolvarea contestațiilor;
 • 1 iulie – Afișarea rezultatelor finale.

 

Urmăriți Impact.ro și pe