SUA, noi sancțiuni pentru oligarhii ruși și familiile lor. Cine sunt apropiații lui Vladimir Putin și ce restricții au primit

Beatrice Dumitru 04.03.2022, 07:53
SUA, noi sancțiuni pentru oligarhii ruși și familiile lor. Cine sunt apropiații lui Vladimir Putin și ce restricții au primit

SUA a anunțat alte sancțiuni dure împotriva oligarhilor ruși și a familiilor lor, ca răspuns la invadarea Ucrainei de către Rusia. Cu câteva zile în urmă, Joe Biden îi amenința pe apropiații lui Vladimir Putin că vor rămâne fără iahturi, avioane private și apartamente de lux. Aceștia sunt acuzați că îl susțin în continuare pe liderul de la Kremlin. Iată care sunt oligarhii vizați de sancțiunile SUA.

Alte sancțiuni pentru oligarhii ruși

Noile sancțiuni sunt cea mai recentă încercare a administrației Joe Biden de a-l constrânge pe președintele Vladimir Putin, pe măsură ce invazia în Ucraina avansează, iar Rusia a făcut un masacru în rândul civililor.

Noua listă cu oligarhi descriși drept „amicii lui Putin și membrii familiei lor” vor fi excluși din sistemul financiar american, activele lor din SUA vor fi înghețate și nu vor mai avea voie să beneficieze de proprietățile lor aflate pe teritoriul Americii, potrivit Casei Albe.

SUA, noi sancțiuni pentru oligarhii ruși și familiile lor. Cine sunt aceștia și ce restricții au primit
SUA și Rusia, război de la distanță.

Scopul este de a maximiza impactul asupra lui Putin și a Rusiei și oligarhilor care și-au umplut buzunarele cu banii poporului rus, în timp ce Ucraina și oamenii se ascund în metrou de rachetele care sunt trase fără discernământ”, a spus Joe Biden.

Persoanele care vor primi sancțiuni de „blocare totală”

Sancțiuniunile îl vizează, în primul rând, pe aliatul lui Vladimir Putin, Alișer Usmanov, „unul dintre cei mai bogați oameni din Rusia”, și va include confiscarea iahtului și avionului său privat. SUA îl sancționează și pe purtătorul de cuvânt al lui Putin, Dmitri Peskov, pe care Casa Albă îl descrie drept „un furnizor de top al propagandei lui Putin”, relatează CNN.

Statele Unite și guvernele din întreaga lume vor depune eforturi pentru a identifica și îngheța activele pe care elitele ruse și membrii familiei lor le dețin în jurisdicțiile noastre, respectiv iahturile lor, apartamentele de lux, banii și alte câștiguri necuvenite”, a adăugat Casa Albă.

  • Nikolai Tokarev (împreună cu soția sa Galina, fiica Maya și două companii imobiliare de lux)
  • Boris Rotenberg (împreună cu soția Karina și fiii Roman și Boris)
  • Arkadi Rotenberg (împreună cu fiii Pavel și Igor și fiica Liliya)
  • Serghei Chemezov (împreună cu soția Ekaterina, fiul Stanislav și fiica vitregă Anastasia)
  • Igor Șuvalov (împreună cu cinci companii, soția Olga, fiul Evgeny, compania și avionul său, precum și fiica Maria și compania ei)
  • Evgheni Prigozhin (împreună cu cele trei companii ale sale, soția, Polina, fiica Liubov și fiul Pavel)
  • Dmitri Peskov (purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin)
  • Alișer Usmanov (iahtul său a fost confiscat de autorităţile germane, şi avionul său privat).

Statele Unite vor impune, de asemenea, restricții privind vizele pentru 19 oligarhi și 47 dintre membrii familiilor lor și asociații apropiați. Aceasta îi va viza pe oligarhii „cunoscuti că dirijează, autorizează, finanțează, sprijină în mod semnificativ sau desfășoară activități în sprijinul politicii externe destabilizatoare a Rusiei”.

Oase refuză în continuare să reia prietenia ruptă cu CRBL
Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...